Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fotbalistou roku může být Čech i Jiráček

Praha - Z deseti hráčů vzejde v pondělí český Fotbalista roku 2011. Mezi kandidáty na vítězství ve 47. ročníku ankety je šest legionářů a čtyři hráči působící v domácí lize. Nechybí obhájce brankář Petr Čech, reprezentační kapitán Tomáš Rosický ani objev loňského roku Petr Jiráček, který v zimě přestoupil z Plzně do německého Wolfsburgu.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Z české nejvyšší soutěže se mezi elitní desítku dostali jablonecký kanonýr David Lafata, který dal na podzim v lize 18 branek, zkušený záložník Liberce Jiří Štajner a dvojice plzeňských opor Pavel Horváth a Václav Pilař. Ze zahraničních soutěží jsou v desítce vedle Čecha, Rosického a Jiráčka také bek Michal Kadlec z Leverkusenu, Jaroslav Plašil z Bordeaux a Tomáš Ujfaluši z Galatasaraye Istanbul.

V anketě, která nově nese jméno partnera FAČR Sazky, hlasuje přibližně stovka členů fotbalové akademie - prvoligoví trenéři, kapitáni, reprezentanti s nejméně 25 starty v národním celku, vítězové minulých ročníků, zástupci médií a funkcionáři fotbalové asociace.

Výsledky od jedenáctého místa zveřejnili organizátoři ankety už dnes. Nejblíže k nejlepší desítce měl stoper Besiktase Istanbul Tomáš Sivok, dvanáctý skončil sparťan Marek Matějovský a třináctý Milan Baroš z Galatasaraye Istanbul. Celkem se na hlasovacích lístcích objevilo v hlavní kategorii 26 jmen.

Slavnostní vyhlášení ankety se uskuteční v pondělí 27. února na Žofíně během srazu reprezentace před středečním přípravným duelem v Irsku. V rámci večera budou korunováni i Trenér roku, Talent roku a Osobnost ligy. Do síně slávy bude uveden legendární Josef Bican.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články