Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vrba po strhujícím duelu: Body by si zasloužily i Teplice

Teplice – Na teplických Stínadlech svedla Plzeň s domácími strhující bitvu. Úspěšnější byli hosté, zvítězili 4:3, přestože Tepličtí třikrát vedli. Na stadionu po utkání vzplály emoce, domácí klub se rozhodl podat protest ke komisi rozhodčích proti způsobu řízení utkání. Teplický trenér Petr Rada se čertil, že jeho tým nedokázal udržet třikrát vedení, kouč hostů Pavel Vrba poznamenal, že oba týmy si za předvedený výkon zasloužily bodovat.

Teplice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

"Škoda, že se neudělují ve fotbale body jako v krasobruslení. Zasloužily by si je i Teplice," podotkl Vrba. "Jako trenér jsem prožíval šílené nervy, pro diváka to muselo být hodně zajímavé a emotivní. Zápas musel bavit," prohlásil.

Hráče pochválil za to, jaké odhodlání ukázali i za nepříznivého stavu. "Hráči se nevzdali, bojovali až do konce a vyplatilo se jim to. I když jsme na konci měli i štěstí," přiznal Vrba. Na druhou stranu však měl k výkonu svého týmu mnoho výhrad. "Hlavně v defenzivně byla spousta děr a kdyby se to opakovalo i ve čtvrtek proti Schalke, bylo by to pro nás tragické," připomněl Vrba, že Plzeň ve čtvrtek čeká odveta 2. kola Evropské ligy proti Schalke 04.

Teplický kouč Rada byl po zápase nazlobený, že jeho tým třikrát ztratil vedení. "Hráčům děkuju za výkon, který podali, ale čtyři branky inkasované v domácím prostředí jsou hodně. Pozitivní je, co jsme předvedli v útoku, protože na ofenzivu jsme se v přípravě hodně zaměřili, ale ty inkasované góly mě mrzí," řekl Rada po duelu s Plzní.

Petr Rada diskutuje se sudím Radkem Matějkem a Pavlem Horváthem
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Podle něj dnes v teplický neprospěch rozhodlo, že Severočeši ani jednou neudrželi své vedení déle než pět minut. "Zlomem asi bylo, když Plzeň rychle kontrovala po naší druhé i třetí brance. Kdybychom vedli déle, bylo by to asi jiné," uvedl Rada.

Rada: Výkon rozhodčího mě nezajímá

Zápas dle svého zvyku prožíval emotivně. Jakmile utkání skončilo, vystartoval Rada směrem k rozhodčímu Radku Matějkovi. Domácí klub po zápase také oznámil, že podá protest proti způsobu řízení zápasu. Rada se ale odmítl k sudím vyjádřit. "Výkon rozhodčího mě nezajímá, to je pro mě tabu a jsem už dalek toho, abych se jim věnoval," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Teplice - Plzeň
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články