Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fanoušci Baníku narušili zápas v Boleslavi a zranili pořadatele

Mladá Boleslav - Utkání 17. kola fotbalové ligy mezi Mladou Boleslaví a Ostravou přerušily v 49. minutě nepokoje hostujících fanoušků. Tvrdé jádro přiznivců ostravského celku se snažilo proniknout ze svého sektoru na hřiště, asi dvacítka Baníkovců následně surově zkopala pořadatele, který se jim v tom snažil zabránit. Na stadionu zasahovala policie, která několik příznivců zadržela. Rozhodčí Libor Kovařík poslal hráče do kabin a zápas byl na více než deset minut přerušen. Domácí nakonec zvítězili 2:1.

Podle hlavního pořadatele utkání Milana Krejčího začaly výtržnosti vniknutím jednoho z ostravských fanoušků na hřiště z domácího sektoru. "Na první pohled se zdálo, že se jednalo o domácího fanouška, protože vběhl na hřiště z našeho sektoru. Byl to však fanoušek Baníku polské národnosti, který vnikl mezi naše příznivce a odtamtud se dostal na hřiště. Už je zajištěný v cele na policii," uvedl po zápase Krejčí.

Po vniknutí ostravského chuligána na trávník začali řádit také příznivci Baníku v sektoru hostů, kteří se snažili dostat na hřiště. Fanoušci surově napadli pořadatele a tři z nich byli zraněni. "První má zlomená žebra, druhý nakopnutou hlavu a špatné vidění a třetí tržné rány na hlavě," uvedl Krejčí. Zasáhnout museli policejní těžkooděnci, kteří vytlačili část hooligans Baníku mimo stadion, rozvášněné příznivce také kropili hasiči vodou.

Je nám líto, video expirovalo.
Výtržnosti fanoušků Baníku

Hlavní pořadatel odmítl, že by domácí klub podcenil přípravu na rizikový zápas. "Byli jsme připraveni počtem nasazených pořadatelů, policie navíc ještě během dne povolala posily," uvedl Krejčí. K výtržnostem podle něj docházelo už před utkáním v centru Mladé Boleslavi. "Z lidské stránky mě mrzí, že hráči Baníku Ostrava podporují chování svých rádoby fanoušků a šli jim po zápase poděkovat," uvedl na adresu hostujících hráčů Krejčí.

Hostující hráči viděli celý incident trochu jinak a po zápase šli svým příznivcům jako obvykle poděkovat. "Já to po zápase viděl zase obráceně, jak policista brutálně napadl našeho fanouška, takže je to asi jedna ku jedné," uvedl autor jediné branky Baníku Tomáš Marek. O tom, že by šli během zápasu uklidňovat řádící chuligány, Slezané neuvažovali. "To jsme neplánovali, od toho jsou pořadatelé a bezpečnostní složka. Při děkovačce jsme si nic nevysvětlovali," dodal Marek.

"Asi dvacet fanoušků Baníku bylo předvedeno pro podezření z výtržnictví a útoku na úřední osobu, tři byli zadrženi," řekl mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš. "Většinu fanoušků ostravského klubu doprovodil kordon pořádkových jednotek na vlakové nádraží. Přesun od stadionu k vlaku proběhl v klidu, bez konfliktů a fanoušci odjeli," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články