Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pekhart slaví, Norimberku zařídil tři body

Norimberk - Český útočník Tomáš Pekhart rozhodl pět minut před koncem duel s Kolínem nad Rýnem. Norimberk díky jeho páté bundesligové brance zvítězil 2:1. Fotbalisté Dortmundu si udrželi stoprocentní bilanci v jarní části ligy a díky výhře 1:0 nad Herthou Berlín povedou soutěž i po 22. kole.

Pekhart se raduje z gólu
zdroj: ISIFA

Norimberk se vstřelené branky i vítězství dočkal po třízápasové přestávce. Proti Kolínu nad Rýnem protrhl střeleckou smůlu týmu záložník Alexander Esswein po bezmála půlhodině hry. V 66. minutě však srovnal Milivoje Novakovič a zápas směřoval k dělbě bodů.

Pět minut před koncem však Pekhart vyhrál souboj se stoperem Pedrem Geromelem a z jedenácti metrů poslal Essweinův centr o tyč do branky. Zaznamenal tak první trefu v jarní části Bundesligy, naposledy se trefil v polovině prosince proti Leverkusenu. Celý zápas odehrál i další Čech v týmu Adam Hloušek, který se do statistik zapsal žlutou kartou.

O největší překvapení kola se postaral poslední Freiburg, který doma dokázal ubránit ofenzivní hvězdy Bayernu. V sestavě domácích, kteří s mnichovským týmem prohráli předchozích 12 vzájemných duelů od roku 2001, chyběl kvůli zranění lýtkového svalu obránce Pavel Krmaš. Bavorský tým v jarní části sezony ztratil body už ve třetím z pěti ligových zápasů a vinou remízy se propadl na třetí místo tabulky. O bod ho předstihl Mönchengladbach zásluhou vítězství 2:1 v Kaiserslauternu.

Hertha se domluvila na kontraktu s novým koučem Otto Rehhagelem, do duelu s úřadujícím mistrem z Dortmundu ji ale ještě vedl prozatímní trenér René Tretschok. Jím poskládaná obrana v historicky 1000. bundesligovém zápase týmu povolila až v 66. minutě, přes hlavu se z dorážky trefil Kevin Grosskreutz. Dortmund už šestnáctkrát v řadě neprohrál a žádný z pronásledovatelů už ho v tomto kole bodově nepředčí.

Duo českých fotbalistů z Hamburku zažilo nevydařený zápas doma proti Brémám. Brankář Jaroslav Drobný inkasoval dvakrát už během první půle, záložník David Jarolím odehrál celý zápas a připsal si žlutou kartu. Severoněmecký tým sice snížil, nakonec ale prohrál 1:3 a znovu nenavázal třemi body na vítězství z předchozího kola, což se mu v této sezoně ještě nepovedlo.

Leverkusen si po úterní porážce 1:3 v Lize mistrů s Barcelonou spravil chuť a tentokrát z domácího stadionu vyprovodil Augsburg výsledkem 4:1. Obránce Michal Kadlec se dnes mezi střelce nezapsal, na levém kraji obrany ale odehrál celý zápas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články