Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Sparta zdolala Slovácko, Liberec si poradil s Hradcem

Praha - Fotbalisté pražské Sparty vstoupili do jarní části sezony domácí výhrou nad Slováckem 1:0. O jediný gól se v první minutě postaral útočník Andrej Kerič a Spartě zajistil devátou výhru nad Slováckem za sebou. Sparťané také po 17. kole drží šestibodový náskok v čele ligy před Libercem.

Utkání AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko
zdroj: ČTK

Zatímco Sparta v minulém utkání v Jablonci z první akce soupeře inkasovala, dnes úplně stejně zaskočila hosty ze Slovácka. Po autovém vhazování Vidličky se Kerič už ve 45. vteřině postaral o nejrychlejší gól letošní sezony. Sparťané pak při gólové oslavě zvedli ruce k nebi, aby gól věnovali nedávno zesnulému místopředsedovi klubu Lukáši Přibylovi.

Hosté z jihu Moravy postupně vycítili, že Sparta po zimní pauze a částečné obměně trenérského štábu ještě není úplně v ráži. Sparťané neoplývali jistotou v rozehrávce a navíc sbírali také žluté karty, které z příštího duelu v Hradci vyřadily kapitána Matějovského a beka Pamiče.

Slovácko navíc Spartě začalo hrozit i před její bránou: deset minut po poločase zachránil Pražany Švenger, když lapil jasnou šanci Ondřejky. Útočník Slovácka chvíli poté vyhlídky svého týmu na možný bodový zisk hodně ohrozil, když po zákeřném faulu na Krejčího viděl v 62. minutě rovnou červenou kartu a svůj tým oslabil. Oslabené Slovácko na svůj druhý bodový zisk na Letné nedosáhlo. Domácí tři body už uhájili a ligovou výhru na Letné si užili poprvé od 26. září.

Sparta Praha - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0) Branka: 1. Kerič. Rozhodčí: Jech - Pospíšil, Urban. ŽK: Kweuke, Sionko, Pamič, Švenger, Matějovský - Trousil, Kubáň, Došek. ČK: 62. Ondřejka (Slovácko). Diváci: 8362. SPARTA: Švenger - Vidlička, Zápotočný, Jarošík, Pamič - Sionko (57. Kadeřábek), Matějovský, Holek, Krejčí (67. Slepička) - Kerič (90. Grajciar), Kweuke. Trenér: Hašek. SLOVÁCKO: Filipko - Mezlík, Trousil, Košút, Kubáň - Volešák (74. Hlúpik), Daníček (79. Čtvrtníček), Kordula, Valenta - Došek, Ondřejka. Trenér: Soukup.

Breznaník se Štajnerem zařídili Liberci výhru nad Hradcem

Fotbalisté Liberce vstoupili do jara výhrou 3:1 nad Hradcem Králové. Zatímco Slovan nastoupil v ideální sestavě, Hradec postrádal hned čtyři opory. Liberec měl od začátku převahu, ale dlouho se nemohl přes obranu Hradce prosadit. Až po půlhodině hry Rabušic vyslal za obranu Breznaníka, který přesprintoval Holeše a z úhlu mířil přesně k zadní tyči.

I v druhé půli pokračoval tlak Liberce, který přinesl řadu šancí, ale jen jeden gól. Poděbradský smolným zásahem poslal Štajnera do úniku, zkušený liberecký útočník zasekl míč a zamířil technicky k tyči. O chvíli později mohl Štajner přidat svůj druhý gól, ale při snaze dloubáčkem přehodit brankáře Koubka poslal míč nad břevno. V jasné šanci selhal i Breznaník.

Snahu Hradce o snížení zkomplikovala 72. minuta a vyloučení lednové posily Jedunova po druhé žluté kartě za filmování. Sedm minut před koncem se ale Hochmeister opřel z 25 metrů do míče a trefil se přesně pod břevno liberecké branky. Domácí se na chvíli dostali pod tlak, ale v závěru se na vápně uvolnil Bosančič a střelou do šibenice definitivně rozhodl.

Slovan Liberec - FC Hradec Králové 3:1 (1:0)

Branky: 32. Breznaník, 52. Štajner, 90. Bosančič - 83. Hochmeister. Rozhodčí: Drábek - Vysloužil, Dobrovolný. ŽK: Fleišman, Karišik, Gebre Selassie, Vácha, Štajner - Pávek, Jedunov. ČK: 72. Jedunov. Diváci: 3 897.

LIBEREC: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Karišik, Fleišman - Vácha, Janů - Šural (67. Bosančič), Štajner, Breznaník - Rabušic (82. Hadaščok). Trenér: Šilhavý.

HRADEC: Koubek - Holeš (46. Štěpán), Hochmeister, Fukal, Poděbradský - Jedunov, Janoušek (65. Klapka), Pávek, Zelený - Černý, Mrázek (75. P. Dvořák). Trenér: Kotal.

Příbram popáté za sebou neprohrála, se Slavií remizovala 0:0

Fotbalisté Příbrami hráli na úvod jara se Slavií bez branek a připsali si vůbec první remízu v sezoně. První šanci si domácí vypracovali ze standardní situace. V 16. minutě po rohu mířil mladík Kraus po zemi jen pár centimetrů vedle. Příbramští dál tlačili, Pleško utekl po levé straně a před nabíhajícím Krbečkem na poslední chvíli odvracel Cicman.

Pražanům pomohlo poločasové střídání a příchod Blažka. Čerstvý útočník narušil pohybem příbramskou obranu a slávisté si připravili několik nadějných střeleckých pozic. Domácí stoper Krejčí promáchl centr a Blažek se zjevil sám před Hruškou, hlavičku ale poslal nad. Vzápětí opět postupoval k příbramské brance a tentokrát ho domácí gólman vychytal.

Tím slávistický nápor ustal a udeřit mohli znovu Středočeši. Slávistický brankář Berkovec se zaskvěl v 69. minutě, když odvrátil na roh Krbečkovu šanci. Vzápětí na druhé straně zahodili gólovou šanci také červenobílí. Blažek obešel Hrušku a zpětnou přihrávkou připravil pozici pro dvojici spoluhráčů, Böhm ovšem trestuhodně minul.

1. FK Příbram - Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Franěk - Gallo, Lakomý. ŽK: Ricka, Divíšek, Kraus - Latka, Böhm. Diváci: 3 336.

PŘÍBRAM: Hruška - Štochl, Ricka, Krejčí, Divíšek - Mareš, Kraus (85. Kdolský), T. Pilík, Pleško (81. Papšys) - Krbeček, Koukal (24. Šlapák). Trenér: Vavruška.

SLAVIA: Berkovec - Nitrianský, Latka, Cicman, Čonka - Prošek (46. Blažek), Jarolím, Petrák, Hurka (86. Vlček) - Böhm (76. Milutinovič), Škoda. Trenér: Straka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články