Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Schalke nepředvedlo nic omračujícího, píše německý tisk

Berlín - Schalke nehrálo dobře, ale mělo štěstí. Za dobrou výchozí pozici do odvety může poděkovat jen střeleckému instinktu Klaase-Jana Huntelaara. Tak by se daly shrnout dnešní komentáře německého tisku ke čtvrteční remíze Schalke s Plzní 1:1 v úvodním zápase play-off Evropské ligy. Ke hře českého mistra pouze konstatují, že šel zaslouženě do vedení díky gólu Vladimíra Deridy. 

"Pět dní po blamáži 0:3 proti Borussii Mönchengladbach nepředvedl německý klub při nanejvýš šťastné remíze žádné herní zlepšení. Díky pozdnímu vyrovnání z kopačky svého nejlepšího útočníka si ale Schalke zajistilo výhodnou pozici do odvety příští čtvrtek," soudí Süddeutsche Zeitung.

"To, co včera svěřenci Huuba Stevense předvedli, nebylo nic omračujícího," poznamenává také nejčtenější deník Bild. "Vzadu nejistí, vepředu neškodní a ve středu bez kreativity. Zejména Raúl a Fuchs byli úplně mimo. Po odčinění 0:3 s Mönchengladbachem ani stopa. Po přestávce se Plzeň mocně hnala za zvýšením na 2:0, ale pak spáče ze Schalke včas probudil Huntelaar," napsal Bild.

Podobně zápas hodnotil i sportovní magazín Kicker, který výkon týmu z Gelsenkirchenu proti Plzni označil za slabý a nevalný. "V první půli pokračovalo Schalke přesně tam, kde skončilo prohrou 0:3 proti Mönchengladbachu, a po zásluze prohrávalo. Také ve druhém poločase měla Plzeň lepší šance, než chladnokrevně udeřil Huntelaar," viděl zápas Kicker.

"Nehráli jsme dobře a víc jsme si nezasloužili," cituje většina listů nizozemského kanonýra. Podle deníku Die Welt přestálo Schalke kontry Plzně jen s velkým štěstím. "Akce bez myšlenky čtvrtého týmu bundesligy představovaly malé nebezpečí, protože chybělo tempo, nasazení a kreativita. Tři dny před domácím zápasem proti Wolfsburgu je toho ještě hodně co napravovat," dodává Die Welt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články