Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Manchester City porazil Porto, United přehrál Ajax

Porto - Fotbalisté Manchesteru United dnes zvládli premiéru v Evropské lize a úvodním zápase druhého kola vyhráli 2:0 na hřišti Ajaxu Amsterodam. Druhý manchesterský klub City otočil utkání v Portu a také on si odvezl vítězství 2:1.

Trenér United Alex Ferguson do utkání nasadil všechny hvězdy kromě odpočívajících Patrice Evry a Ryana Giggse, ale první poločas skončil bez branek. "Rudé ďábly" poslal do vedení v 59. minutě krajní záložník Ashley Young, náskok pojistil pět minut před koncem útočník Javier Hernández.

Jedinou kaňkou na vítězství Manchester bylo zranění Antonia Valencii. Ekvádorský záložník si před druhým gólem poranil podkolenní šlachu a podle Fergusona bude chybět čtyři týdny.

Amsterodamský Ajax nad anglickým soupeřem nevyhrál v evropských pohárech už poosmé za sebou, naposledy porazil v sezoně 1980/1981 Nottingham Forest. Nizozemská policie před zápasem zatkla 76 fanoušků domácích příznivců, kteří měli podle jejích informací v plánu vyvolat rvačku s příznivci United.

Hráči portugalského obhájce trofeje z Porta byl v úvodu aktivnější a ve 27. minutě jim zařídil vedení Silvestre Varela. Do druhého poločasu však vstoupili lépe svěřenci trenéra Roberta Manciniho z Manchesteru City. Richardsovu ránu ještě zastavila tyč, ale deset minut po přestávce vyrovnal vlastním gólem Álvaro Pereira. Pět minut před koncem pak dokonal obrat střídající Argentinec Sergio Agüero.

Je nám líto, video expirovalo.
Evropská liga UEFA

Atlético Madrid otočilo utkání na půdě Lazia Řím a po výhře 3:1 má nakročeno do osmifinále. Trenér hostů Diego Simeone zažil povedený návrat na Olympijský stadion, kde v dresu Lazia odehrál čtyři sezony a také získal mistrovský titul.

Třetí celek italské ligy poslal do vedení v 19. minutě Miroslav Klose a ukončil neprůstřelnost hostů, trvající šest ligových zápasů. Madridský celek však ještě do přestávky zvrátil duel ve svůj prospěch. Ve 25. minutě vyrovnal Adrián López a dvanáct minut po něm skóroval jeho útočný kolega Radamel Falcao.Kolumbijský střelec, jenž v minulé sezoně EL zaznamenal v dresu Porta rekordních sedmnáct branek, přidal po hodině hry třetí zásah, svůj pátý v tomto ročníku. Domácí útočník Libor Kozák přišel na hřiště v 54. minutě, ale nenavázal na svůj gól z posledního kola základních skupin. Atlético neprohrálo se Simeonem na lavičce ani v sedmém soutěžním utkání.

Další výsledky Evropské ligy:

Lokomotiv Moskva - Bilbao 2:1 (0:1)
Branky: 61. Glušakov z pen., 71. Caicedo - 36. Muniain.

Alkmaar - Anderlecht Brusel 1:0 (1:0)
Branka: 35. Maher.

Lazio Řím - Atlético Madrid 1:3 (1:2)
Branky: 19. Klose - 37. a 63. Falcao, 25. Adrián.

Salcburk - Metalist Charkov 0:4 (0:3)
Branky: 37. a 41. Cristaldo, 1. Taison, 90.+1 Devič.

Ajax Amsterodam - Manchester United 0:2 (0:0)
Branky: 59. Young, 85. Hernández.

Legia Varšava - Sporting Lisabon 2:2 (1:0)
Branky: 37. Wawrzyniak, 79. Gol - 60. Daniel Carrico, 88. André Santos.

Wisla Krakov - Standard Lutych 1:1 (0:1)
Branky: 88. Genkov - 28. Cyriac z pen. ČK: 27. Czekaj (Wisla).

Udine - PAOK Soluň 0:0

Trabzonspor - PSV Eindhoven 1:2 (1:2)
Branky: 33. Olkan Adin - 6. Matavž, 11. Toivonen.

Hannover - Bruggy 2:1 (0:0)
Branky: 73. Sobiech, 80. Schlaudraff z pen. - 51. Lestienne.

FC Porto - Manchester City 1:2 (1:0)
Branky: 27. Varela - 55. vlastní Pereira, 85. Agüero.

Stoke - Valencie 0:1 (0:1)
Branka: 36. Mehmet Topal.

Steaua Bukurešť - Twente Enschede 0:1 (0:0)
Branka: 53. John.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články