Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Tavares by se mohl vrátit do Slavie

Praha – Záložník Mickael Tavares uvažuje o návratu do Slavie. Francouzský fotbalista má do konce léta smlouvu v bundesligovém Hamburku, kam z Prahy před třemi lety odešel. Německý klub s ním však nadále nepočítá a hráč si hledá nové angažmá. Hlavní překážkou Tavaresova návratu je cena.

Mickaël Tavares
zdroj: ISIFA/Lidové noviny autor: Viktor Chlad

"S Mickaelem Tavaresem vedeme jednání více než čtrnáct dnů," potvrdila na svém webu Slavia. Tavares má o návrat do Edenu velký zájem a momentálně je v Praze, informuje Sport.

Do Slavie Tavarese přivedl v létě 2007 Karel Jarolím. S klubem získal dva mistrovské tituly a v sezoně 2008/09 byl vyhlášen druhým nejlepším cizincem Gambrinus ligy. Nakonec přestoupil do německého Hamburku, který za něj Slavii zaplatil zhruba 80 milionů korun. Tavaresovi se však v novém působišti příliš nedařilo. V roce 2010 odešel na hostování do Norimberku, loni se pokusil uchytit v anglickém Middlesbrough.

Jednání se Slavií zatím nejsou úspěšná. Zadrhla se na finančních požadavcích kapverdsko-francouzského záložníka. "S Mickaelem jsem osobně několikrát mluvil, ale zatím jsme nenašli rovnováhu v našich možnostech a jeho finančních přáních. Řekněme, že Mickael dnes žije v jiném ekonomickém prostředí, než je Slavie. Zatím jsme na mrtvém bodě," řekl na dnešní tiskové konferenci sportovní ředitel Slavie Miroslav Držmíšek.

Kouč František Straka by Tavarese v týmu rád uvítal, i když je prý otázkou, v jaké by dorazil formě. "Každý hráč takové kvality je vítaný, na druhou stranu dřív přicházeli hráči bez herního zatížení, bez fyzické kondice. Tavares poslední dobou nikde moc nehrál, takže je otázkou, v jakém stavu by přišel," uvedl Straka na adresu devětadvacetiletého hráče.

Do konce přestupního období ještě zbývá pět dní. "Ve fotbale nikdy neříkej nikdy," dodal Držmíšek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články