Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Guardiola: Čtvrtfinále máme na dohled

Leverkusen (Německo) – Fotbalisté Barcelony zvládli úvodní osmifinálový zápas Ligy mistrů v Leverkusenu a na rozdíl od domácí soutěže mohou dál reálně snít o obhajobě trofeje. Bayeru nepomohl ani vyrovnávací gól reprezentanta Michala Kadlece a favoritovi podlehl 1:3. Barcelonský trenér Pep Guardiola byl spokojen především s efektivitou svých svěřenců. "Výsledek nás těší, protože vstřelit tři branky na hřišti soupeře je velmi důležité. Čtvrtfinále máme na dohled."

Někdejší defenzivní záložník však přiznal, že Leverkusen nebyl snadným soupeřem. "Když hrajete proti německým týmům, nemáte tak velkou kontrolu a držení míče, protože mnoho z nich je fyzicky silnějších," uznal jednačtyřicetiletý kouč.

Reakce Michala Kadlece:

"Gól je fajn, zvlášť když byl první v Lize mistrů a především proti Barceloně. Jednou si na to rád vzpomenu. Na druhou stranu jde o týmový sport a já stejně jako spoluhráči jsme si hlavně přáli, abychom měli šanci do odvety, což včerejší výsledek nedává."

Jeho protějšek Robin Dutt byl přesvědčen, že se jeho hráči věhlasného soupeře zpočátku zalekli. "V prvním poločase jsme dobře bránili, ale kvůli přílišnému respektu k Barceloně nám chyběla odvaha. Druhá půle byla úplně jiná a aktivnějším přístupem jsme dokázali soupeři hru znepříjemnit."

Leverkusen v závěru za nepříznivého stavu 1:2 otevřel hru a pokusil se vyrovnat, čehož hosté využili a díky Lionelu Messimu přidali dvě minuty před koncem třetí gól. "Pokaždé, když hrajete proti Barceloně útočný fotbal, zvýšíte tím zároveň i její šance," uvedl Dutt.

V zápase zazářil Alexis Sánchez, jemuž stačily dvě šance ke dvěma přesným zásahům. "Vstřelil jsem dva góly, ale připravili mi je spoluhráči. Využil jsem jen prostor, který jsem od nich dostal," popsal chilský útočník. 



Hráči katalánského celku si myslí, že před domácí odvetou není zdaleka nic rozhodnuto. Naopak Leverkusen už v postup příliš nevěří. "Upřímně řečeno, tenhle dvojzápas je hotový", prohlásil chorvatský obránce Vedran Čorluka, hostující do konce sezony z Tottenhamu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články