Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Majitel Žižkova: Když sestoupíme, aspoň se očistíme

Praha – Viktoria Žižkov se v posledních měsících zmítala v problémech. Fotbalisté si stěžovali, že nedostávají výplaty, klubu navíc hrozí sestup do druhé ligy. Podle majitele Luďka Krize je však ekonomická krize pomalu zažehnána a kádr složených z mladých hráčů Viktorku v nejvyšší soutěži dokáže udržet. I na případném sestupu však našel pozitivum.

Žižkov - Slavia
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Vinš v rozhovoru pro server Aktuálně.cz přiznává, že finanční problémy na klub skutečně dopadly. "Potřebujeme se s tím nějak vyrovnat. Ale už se z toho pomalu dostáváme ven," přiznal Vinš s tím, že největší potíž vznikla, když klub za jednu sezonu vystřídal rovnou tři trenéry (Griga, Csaplár, Ščasný), členy jejich realizačních týmů nebo část kádru. "Celkový počet lidí na výplatní listině vám začne nepříjemně narůstat. A všichni vznášejí své nároky a tvrdě vše vyžadují."

Od prvního kola prvoligové sezony však podle Vinše berou fotbalisté Žižkov výplatu pravidelně. "Všechno, co tam zbylo jako naše závazky z éry druhé ligy, to budeme postupně doplácet." Přesto však třeba prosincovou výplatu fotbalisté podle Vinšových informací nedostali. "Ale jinak všechny peníze, které měli dostat předtím, dostali," dodal.

Během zimy skončilo na Viktorce řada hráčům hostování, do klubu přišel nový trenér Roman Nádvorník. "Nic jiného nám nezbylo. Když za podzim uděláte sedm bodů a akutně vám hrozí sestup, tak něco změnit musíte," řekl Vinš, podle něhož je trenér přčesvědčen o tom, že jeho kádr bude o udržení bojovat s úspěchem.

"Máme stejně bodů jako Olomouc. A na první nesestupovou pozici ztrácíme jen tři body. To je určitě hratelné," uvedl Vinš, jenž si sestup nechce připustit. Z ekonomického hlediska by to byl veliký propad. Druhá liga nezajímá opravdu nikoho." Podle pražského podnikatele by se tím však Viktorka mohla na druhou stranu očistit od negativních věcí. "Už jsme si podobný proces prožili."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články