Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zkomplikuje počasí start první ligy? Zatím vládne optimismus

Praha – V Teplicích, Liberci, Mladé Boleslavi, Praze, Příbrami a Olomouci má příští týden na osmi stadionech odstartovat jarní část fotbalové Gambrinus ligy. Fotbalová hřiště však sužují třeskuté mrazy. Ty mají sice trochu polevit, ale zase se má přidat výraznější sněžení.

Juliska má nové vytápění trávníku
zdroj: ČT24

Například v Liberci spouštějí vytápění trávníku už zítra. Pokud počasí vydrží, měla by být plocha do startu jarních bojů způsobilá ke hře. "Podle slov našich pracovníků by se to za stávajících klimatických podmínek zvládnout mělo," ujistil  mluvčí libereckého klubu Lukáš Váňa.

Juliska má nové vyhřívání schválené

Nejpozději ve čtvrtek musejí všechny kluby, kde se úvod sezony rozehraje, spustit vytápění hrací plochy. Na pražské Julisce to bude vůbec poprvé. Dukla totiž instalovala vyhřívání trávníku na přelomu roku. Dnes byli na stadionu svazoví komisaři, kteří shledali stadion i trávník připravený. Pro podzimní část sezony měla Dukla jako nováček licenční výjimku. "Komise si prošla stadion a systém vytápění a shledala, že je Dukla připravena na start jara," uvedl tiskový mluvčí Dukly Michal Včeliš.

Hrát by se tedy příští týden i přes nepřízeň počasí mělo, což potvrdilo i vedení fotbalové asociace. "Zatím vidím, že se bude hrát včas. Termínovou listinu máme nabitou kvůli mistrovství Evropy. Myslím, že počasí nám bude přát," zůstává optimistou předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články