Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slováci chtějí k fotbalové reprezentaci plzeňského kouče Vrbu

Bratislava - Nástupcem Vladimíra Weisse na lavičce slovenské fotbalové reprezentace by se mohl stát plzeňský kouč Pavel Vrba. Výkonný výbor slovenského svazu udělil svému prezidentovi Jánu Kováčikovi mandát k tomu, aby s trenérem Viktorie a zástupci západočeského klubu jednal o Vrbově možném angažování u národního týmu. Úspěšný kouč má v Plzni smlouvu do června 2013, v minulých dnech se ale nechal slyšet, že by o nabídce vést slovenský národní tým minimálně uvažoval.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Jednání s panem Kováčikem se nebráním, ale samozřejmě mě momentálně zajímá za deset dní utkání se Schalke a kvalifikace o Evropskou ligu. Pokud k nějaké schůzce dojde, tak samozřejmě chci, aby to byla schůzka  - pan Kováčik, já a vedení Viktorie Plzeň," okomentoval aktuální situaci pro Českou televizi Pavel Vrba.

O Vrbově působení u slovenské reprezentace se spekulovalo již delší dobu. Český kouč byl označován za jednoho z možných nástupců po Weissovi, který u národního týmu bývalého federálního partnera před týdnem po čtyřech letech skončil. Dalšími adepty prý měli být Jozef Chovanec, jenž po podzimu odešel ze Sparty, a také další bývalý kouč letenského klubu, nyní trenér Senice, Stanislav Griga.

Vedení slovenského svazu se na dnešním zasedání rozhodlo, že by chtělo angažovat Vrbu. Plzeňského kouče společně prosazovali Kováčik a viceprezident svazu Stanislav Vencel a výkonný výbor jejich návrh schválil. "Myslím, že jsme byli jednotní. Nebyl žádný jiný návrh a shodli jsme se na tom, že toto řešení je dobré," uvedl Kováčik. "Z mého pohledu byla atmosféra zasedání poklidná. Ta jména se už objevovala formou spekulací v tisku a my jsme si řekli základní kritéria a pravidla. Myslím, že to bylo velmi věcné," řekl Vencel.

"Budeme se snažit, aby ta setkání proběhla co nejdříve. Abychom věděli, zda má pan Vrba zájem. Samozřejmě potom by nás ještě čekala jednání se zástupci Plzně," uvedl Kováčik. "Byl bych rád, kdyby měl pan Vrba zájem, kdybychom se mohli dohodnout na podmínkách a on se mohl co nejdříve věnovat práci reprezentačního trenéra," dodal prezident slovenského svazu.

Vrba si udělal jméno především loňským titulem s Plzní a následným postupem do základní skupiny Ligy mistrů, kde Západočeši při své premiéře skončili třetí a zahrají si na jaře Evropskou ligu proti Schalke 04. Ligu vyhrál také na Slovensku s Žilinou a v roce 2004 slavil mistrovskou korunu z pozice asistenta trenéra i v Baníku Ostrava. U slovenského národního týmu už působil v letech 2006 až 2007 jako asistent.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba by se mohl stát trenérem fotbalistů Slovenska
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články