Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Balotelli se cítí pronásledován, Tévez přichází o peníze

Londýn – Financemi arabských šejků dotovaný Manchester City má stále potíže se svými hvězdnými útočníky. Notorický potížista Mario Balotelli se v Anglii cítí pronásledován. Pokud se situace nezmění, je jednadvacetiletý útočník podle svého agenta Mina Raioly připraven z klubu odejít. Jiné problémy trápí Carlose Téveze, spory s vedením jej stály údajně už více než 9 milionů liber.

Mario Balotelli
zdroj: isifa/EPA autor: Roger Parker

Balotelli na sebe v Anglii stihl vedle nesporného talentu upozornit také častými kontroverzemi. Naposledy se bývalý útočník Interu Milán postaral o rozruch při nedělním ligovém utkání, kdy šlápl na hlavu Scottu Parkerovi z Tottenhamu. 

Anglická Fotbalová asociace mu za to udělila distanc na čtyři zápasy. Klub se proti verdiktu neodvolal, takže trest vstoupil v platnost. Balotelli poprvé nenastoupil v dnešním semifinále Ligového poháru s Liverpoolem a vynechá ligová utkání proti Evertonu, Fulhamu a Aston Ville.

"Nechci tvrdit, že jsou všichni proti němu, ale když něco provede anglický hráč, nic se neděje," uvedl Raiola. "Myslím, že Mario se cítí perzekuován. Pokud bude každý třetí čtvrtý zápas dostávat distanc, budeme s tím muset něco udělat. Jestli rozhodčí a Fotbalová asociace chtějí, aby odešel z Anglie, začneme o tom přemýšlet," dodal. Rozhodčí Howard Webb přešel incident bez povšimnutí, posléze se jím však začala zabývat Fotbalová asociace. Balotellimu, který během 18 měsíců v City už dostal tři červené karty, nyní hrozí čtyřzápasový trest.

Raiolovi v čerstvém případu vadí chování rozhodčího Howarda Webba, jenž původně přešel incident bez povšimnutí. "Přijde mi divné, že sudí tvrdí, že si ničeho nevšiml. Viděl to a dokonce o tom s Mariem mluvil. Zdůrazňuji, že kdyby přiznal, že zákrok viděl, nemohla by se Fotbalová asociace případem zabývat a Mario by nedostal čtyřzápasový trest," prohlásil Raiola. "Rozhodčí mě velmi zklamal a měl by dostat stop na dvě doživotí," dodal.

Carlos Tévez
zdroj: isifa/EPA autor: ROBIN PARKER

Tévez už kvůli sporu s City přišel o 9,3 milionu liber

Sedmadvacetiletý Carlos Tévez od listopadu nedostává od klubu plat a spolu s poslední pokutou 1,2 milionu liber za odmítnutí vrátit se z Argentiny do Anglie už přišel o 9,3 milionu liber. "Carlos několikrát prohlásil, že mu nejde o peníze. Co se týče platu, ten jsme se zástupci City vyřešili ještě před odjezdem do Argentiny a nic se na tom nezměnilo," uvedl Tévezův mluvčí. "Jediné, co teď Carlos chce, je opět začít hrát fotbal," dodal.

Zájem o Téveze projevily milánské kluby AC s Interem a Paris St. Germain. Vedení City je však bývalého hráče Manchesteru City ochotné prodat pouze za 25 milionů liber (758 milionů korun). Pokud taková nabídka nepřijde, jsou prý funkcionáři připraveni nechat si Téveze až do vypršení smlouvy, která mu skončí v červnu 2014. "Carlos má stále smluvní povinnosti k City. Pokud nedostaneme odpovídající nabídku, budeme po něm vyžadovat jejich naplnění," uvedl prezident klubu Chaldun Al Mubarak.

Ten se také otřel o vedení AC Milán kvůli příliš sebevědomému přístupu šéfa italského klubu Adriana Gallianiho. "Za současné situace pro Téveze nepřipadá AC v úvahu. Jestli však o hráče stále stojí, měli by si přestat navzájem gratulovat a radši se snažit, aby splnili naše podmínky," přidal Al Mubarak. "Zástupci Interu a Paris St. Germain nás kontaktovali v dobré víře a vždycky je příjemné jednat s profesionály," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články