Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona znovu vyhrála nad Realem, v poháru má blíže k postupu

Madrid - Fotbalisté Barcelony znovu pokořili svého úhlavního rivala Real Madrid. Po ligové výhře a triumfu v Superpoháru si na něj vyšlápli i v úvodním utkání čtvrtfinále Španělského poháru, když na jeho hřišti vyhráli 2:1 góly Carlese Puyola a Erika Abidala. Real tak z posledních třinácti vzájemných utkání uspěl v jediném, a to v loňském finále poháru.

Carles Puyol se raduje z gólu
zdroj: ČTK/AP autor: Paul White

Tentokrát však bude mít Real boj o obhajobu pohárového prvenství hodně složitou. K postupu potřebuje za týden v odvetě na Nou Campu zvítězit a zároveň vstřelit nejméně dvě branky, což se mu na hřišti Barcelony naposledy povedlo v roce 2003.

Přitom dnešní úvodní duel měl "Bílý balet" velmi dobře rozehraný. Trenér José Mourinho znovu zvolil taktiku s třemi defenzivně zaměřenými záložníky a spoléhal na brejky. Při jednom z nich vyslal Karim Benzema do úniku Cristiana Ronalda, který svůj sprint přes půl hřiště zakončil tvrdou střelou a propálil gólmana Josého Pinta.

Barcelona mohla brzy srovnat, ale Alexis Sánchez trefil hlavou jen tyč. Tentokrát však zachránili Katalánce obránci. Nejprve ve 48. minutě využil rohového kopu Xaviho kapitán Puyol a hlavou srovnal. Tlak Barcelony nakonec vyústil až v otočení skóre. Levý bek Abidal si na hranici ofsajdu naběhl na pas Lionela Messiho a střelou do protipohybu nedal brankářovi Ikeru Casillasovi šanci zasáhnout. Hostující kouč Josep Guardiola tak prožil vítěznou oslavu 41. narozenin.

"Asi jsem pohárový hráč. Dařilo se mi to doma ve Francii a vypadá to, že dělám totéž ve Španělsku," uvedl s úsměvem po svém teprve čtvrtém gólu v kariéře sváteční střelec Abidal, jenž vítěznou trefou ideálně oslavil pondělní prodloužení smlouvy v Barceloně. "Vyhráli jsme, ale musíme být ostražití. V odvetě to bude další náročný test," dodal hrdina zápasu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články