Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeň odehraje utkání proti Schalke doma

Praha - Viktoria Plzeň odehraje první zápas play-off Evropské ligy proti německému Schalke na zrekonstruovaném domácím stadionu. Stane se tak 16. února. Potvrdila to komise Evropské fotbalové asociace (UEFA).

Komisař, jenž Štruncovy sady v minulých dnech navštívil, nejprve zpracoval podrobnou analýzu. Tu pak posoudila komise UEFA. Rozhodnutí padlo přesně měsíc před prvním zápasem se Schalke. "To je dostatečná doba, abychom zareagovali na všechny varianty," uvedl mluvčí klubu Pavel Pillár.

Reakce kapitána Pavla Horvátha:

"Doma je doma, stadion je nádherný a tohle bude fantastická premiéra. Budeme se sice muset poprat s menší kapacitou, ale alespoň to bude opravdu nefalšovaný viktoriánský kotel."

Kdyby UEFA plzeňský stadion neuznala za způsobilý pro pořádání jarních zápasů v Evropské lize, Viktoria měla záložní variantu v Synot Tip Areně v pražském Edenu. Svěřenci kouče Pavla Vrby tam už sehráli play-off Ligy mistrů s FC Kodaň a také všechna utkání v základní skupině s Borisovem, Barcelonou i AC Milán.

Pro Plzeň bylo domácí prostředí jednoznačnou prioritou. Ve Štruncových sadech během podzimu minulého roku nově vyrostly východní, severní a jižní tribuna, před tou hlavní pak zmizel atletický ovál. Plzeňané si přáli hrát pohárové zápasy na domácí půdě i proto, že magistrát přispěl výraznou měrou k rekonstrukci stadionu, která stála celkem 360 milionů korun.

Plzeňský klub pozítří zveřejní, jakým systémem bude prodávat na duel se Schalke vstupenky, a fanoušci se ve stejný den dozvědí i jejich ceny. V zákulisí se hovoří o tom, že by se lístky mohly prodávat v relacích od 1 600 do dvou tisíc korun, tedy v podobných jako na podzimní duely v LM.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články