Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Překvapení: Blažek jde chytat do Jihlavy

Jihlava – Fotbalový brankář Jaromír Blažek posílil třetí tým druhé ligy Jihlavu. Bývalý gólman Sparty se s vedením Vysočiny dohodl na půlroční smlouvě, která může být v létě v případě postupu do nejvyšší soutěže prodloužena. Blažek v prosinci stejně jako další zkušený hráč Tomáš Řepka skončil ve Spartě a hledal si nové angažmá. S Jihlavou jednal už od minulého čtvrtka. Spekulovalo se i o zájmu Českých Budějovic, do kterých zamířil Řepka.

Jaromír Blažek
zdroj: isifa/LN autor: Jindřich Mynařík

Velkou roli při jednáních v Jihlavě prý sehrál předseda představenstva hlavního akcionáře klubu společnosti PSJ František Vaculík. "Z jednání s panem Vaculíkem jsem měl velmi dobrý dojem. Vnímal jsem z něj dlouhodobé zapálení pro fotbal a pro klub. V mém rozhodování hrála velkou roli i chuť ještě něco ve fotbale dokázat," uvedl Blažek.

Devětatřicetiletý veterán má v novém angažmá jasný cíl – chce s Jihlavou na jaře postoupit do ligy. Vysočina je v tabulce po podzimu třetí a má stejně bodů jako druzí Bohemians Praha ze Střížkova. "Nemá smysl si něco nalhávat. S Jihlavou chci postoupit do první ligy, tento cíl mne hodně motivuje. Jsem zdravý, v dobré kondici a po odchodu ze Sparty mám opravdu velkou motivaci ještě se do nejvyšší soutěže vrátit," řekl.

Utkání Jihlava - Čáslav
zdroj: isifa/VLP autor: Michal Pavlík

Blažek připustil, že se hodně rozmýšlel, zda nabídku přijme. "Musím přiznat, že toto rozhodování bylo skutečně těžké. Jsem pražský patriot a moc jsem si neuměl představit, že zamířím do neznámého prostředí. Navíc je přestup do Jihlavy spojen i s nezbytným cestováním. Pozitiva však nakonec převážila. Do Jihlavy se těším a jsem připraven svému novému zaměstnavateli pomoci v jeho ambicích," prohlásil Blažek.

V Jihlavě si Blažkův příchod pochvalují. "Cítím z něj velké odhodlání a chuť k tréninku i zápasům. Jsem rád, že přijal naši výzvu prodloužit si v Jihlavě fotbalovou kariéru a usilovat s námi o postup," uvedl ředitel klubu Zdeněk Tulis. Blažkovo angažování podle něj nijak zvlášť nezatíží klubovou pokladnu. "Při našich jednáních nehrály finance významnou roli. Podmínky kontraktu rozhodně nejsou nadstandardní," uvedl Tulis.

Blažek byl ještě na začátku sezony jasnou sparťanskou jedničkou, ale poté, co mu nevyšel zápas Evropské ligy na půdě Vasluie, výsadní postavení ztratil. V brance prvního týmu se do konce kalendářního roku už neobjevil. V lize si vedle Sparty Blažek zachytal také za Viktorii Žižkov, Bohemians 1905, Slavii a Příbram. Působil také v německém Norimberku. Na kontě má 14 zápasů v národním týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Blažek do Jihlavy
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články