Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Baranek se vrací do Sparty. Bude spojkou mezi hráči a trenéry

Praha - Šest let strávil ve Spartě jako hráč, nyní se bývalý fotbalový reprezentant Miroslav Baranek vrací po sedmi letech jako vedoucí týmu. Stále se však cítí spíše jako hráč, proto by se rád aktivně zapojoval do tréninků a byl součástí kolektivu. Svou roli v realizačním týmu charakterizoval jako spojku mezi hráči a trenéry v čele s novým generálním sportovním manažerem Jaroslavem Hřebíkem.

"Moc mě potěšilo, že mě Sparta oslovila. Jsem rád, že mohu být u toho, kdy se začíná budovat nová Sparta. Na novou funkci jsem připravený stejně, jako jsem byl vždy připravený na fotbal," řekl Baranek novinářům při čtvrtečním představení nového realizačního týmu. "Budu zpětným zrcadlem trenérů, co se týče atmosféry v týmu. Je to funkce, která mi plnohodnotně nahradí hráčskou kariéru. Chci být co nejblíže týmu," dodal.

Hřebík si od osmatřicetiletého bývalého hráče Havířova, Olomouce, Sparty, Kolína nad Rýnem, Mladé Boleslavi a Jablonce slibuje především to, že do hráčů dostane svou pověstnou pracovitost.

Miroslav Baranek:Vím, že to je těžký úkol a výzva, ale věřím, že stejně, jako jsem se tu prosadil jako hráč, tak se mi to povede i v této funkci.

Vedle administrativní práce jako zařizování hotelů, která k funkci vedoucího týmu patří, chce být především jakoby druhým asistentem trenéra, který se bude aktivně zapojovat do tréninku. "Budu kdykoli připravený obout kopačky. S trenérem Martinem Haškem jsme se domluvili, že když to bude potřebovat, tak do tréninku naskočím," prozradil. "Budu chodit na tréninky, když budou mít hráči problémy, chci, aby to řešili přese mě. Musím být prostě co nejvíc času s mužstvem," dodal.

Kvůli návratu do Sparty v podstatě ze dne na den uzavřel hráčskou kariéru, když opustil angažmá v divizním Prostějově. "Na podzim jsem tam odehrál jen šest zápasů, protože jsem dojížděl z Prahy. Vedení klubu děkuji, že mě ze smlouvy uvolnilo a Spartu to nic nestálo," uvedl Baranek.

Miroslav Baranek s Karlem Poborským ve Spartě, 2002
zdroj: ISIFA/LN

Věří však, že si ještě někde jen pro radost zahraje. "V nějakém menším klubu se zaregistruji, už mám i nějaké nabídky. Ale je mi jasné, že na Letné budu mít plno práce, takže zahrát si budu moct jen občas, když budu mít volno," dodal.

Návratem do Sparty prý udělal velkou radost osmnáctiletému synovi Matějovi. "Teď sice hraje za Admiru, ale od malička vyrůstal jako sparťan. Proto měl velkou radost," řekl Baranek. Přiznal však, že i jeho přepadla nostalgie. "Ta je tam vlastně pořád, protože své největší úspěchy mám spojené se Spartou. A když přišla tahle nabídka, hned se mi vrátily vzpomínky na tituly a postupy do Ligy mistrů. Rád bych to znovu zažil v této nové roli," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články