Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Královec bude na ME jako čtvrtý rozhodčí

Nyon (Švýcarsko) – Pavel Královec je na seznamu rozhodčích pro mistrovství Evropy 2012. Na turnaji v Polsku a Ukrajině, kam postoupila i česká reprezentace, bude plnit roli čtvrtého sudího. O 31 zápasů se celkem podělí 12 hlavních rozhodčích, mezi kterými je nejzkušenější Angličan Howard Webb. Jména asistentů a brankových rozhodčích, kteří se na evropském šampionátu představí poprvé v historii, budou oznámena posléze.

Rozhodčí
zdroj: isifa/LN autor: Hynek Glos

Čtyřiatřicetiletý Královec bude plnit funkci čtvrtého rozhodčího spolu s Marcinem Borskim (Polsko), Tomem Haraldem Hagenem (Norsko) a Viktorem Švecovem (Ukrajina). Je tak prvním českým sudím, který se do evropského šampionátu zapojí od Václava Krondla, jenž patřil mezi hlavní sudí na Euro 1996.

Pavel Královec: "Je to pro mě určitě největší úspěch kariéry. Být na evropském šampionátu je ještě o stupínek výš než pískat Ligu mistrů. Dnes mi to volal Pierluigi Collina (šéf komise rozhodčích UEFA). Vůbec jsem nečekal, že bych mohl být nominován. Proto když mi to oznámil, tak jsem se ho zeptal, jestli to není legrace. Zasmál se a potvrdil mi, že je to rozhodnutí UEFA." 


Do hry však zasáhne pravděpodobně pouze v případě zranění některého z hlavních rozhodčích. Těmi budou Cüneyt Cakir (Turecko), Jonas Eriksson (Švédsko), Viktor Kassai (Maďarsko), Bjorn Kuipers (Nizozemsko), Stéphane Lannoy (Francie), Pedro Proenca (Portugalsko), Nicola Rizzoli (Itálie), Damir Skomina (Slovinsko), Wolfgang Stark (Německo), Craig Thomson (Skotsko), Carlos Velasco Carballo (Španělsko), Howard Webb (Anglie).

Většina z nich se na Euro představí poprvé. Pouze Webb již rozhodoval evropský šampionát v roce 2008 a spolu s Lannoyem, Starkem a Kassaiem byl i na mistrovství světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články