Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Schalke si stěžuje na cenu vstupenek v Plzni

Berlín – Německý fotbalový klub Schalke, který se utká v jarní části Evropské ligy s Viktorií Plzeň, si stěžuje na plánovanou cenu vstupenek na úvodní utkání v České republice. Nejlevnější varianta vyjde podle webu německého mužstva i s poplatkem za předprodej na 100 eur (více než 2 500 Kč), což je více než dvojnásobek ceny nejdražšího lístku na odvetu v Gelsenkirchenu. Schalke už prý kvůli tomu zahájilo s Plzní jednání. 

Raúl Gonzáles
zdroj: AP

Kvůli vysoké ceně si prý německý klub ani organizace jeho fanoušků zatím žádné vstupenky na venkovní zápas neobjednaly. "Představitelé klubu jsou v úzkém kontaktu s Plzní, aby vyjednali spravedlivou cenu vstupenek pro příznivce modrých," uklidňuje Schalke své fanoušky, kteří plánují cestu do Čech.

Úvodní duel se odehraje 16. února. Viktoria věří, že ho bude moci absolvovat na zrekonstruovaném stadionu v plzeňských Štruncových sadech. Pokud nedostane od UEFA svolení, přivítá německého soupeře v pražském Edenu, kde odehrála už podzimní zápasy Ligy mistrů. Odveta se uskuteční o týden později v Gelsenkirchenu a nejdražší vstupenka na ni vyjde na 40 eur (1 000 Kč). Nejlevnější varianta je podle internetových stránek Schalke k mání za 15 eur (380 Kč).

Podle pravidel UEFA si v evropských soutěžích určují výši vstupného na domácí zápasy kluby samy. Podmínkou je, aby jeho cena byla na obě střetnutí stejná, poznamenává Schalke na svém webu. Plzeň cenu lístků na domácí duel s hvězdným Raúlem a spol. na svých stránkách zatím neuvádí. Výrazný rozdíl je v kapacitě obou stadionů. Ten plzeňský má i po letošní rekonstrukci necelých 13 tisíc míst, v Gelsenkirchenu se na evropské poháry prodává více než 54 tisíc vstupenek. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články