Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Manchester City porazil Arsenal a vede ligu

Londýn – Brankář Queens Parku Radek Černý nezabránil domácí porážce 0:2 s mistrovským Manchesterem United. Favorizovaný soupeř nevyužil ještě řadu dalších šancí. Fotbalisté Manchesteru City porazili ve šlágru kola Arsenal 1:0 a udrželi si na prvním místě tabulky dvoubodový náskok právě před městskými rivaly United. 

Sergio Agüero
zdroj: Getty Images Sport autor: Alex Livesey

Český gólman zaujal výborným výkonem v posledním zápase proti Liverpoolu a trenér Neil Warnock ho ponechal v brance, i když se uzdravil Paddy Kenny. Střelce favorizovaného soupeře ale tentokrát Černý nedokázal trápit tak dlouho jako před týdnem na Anfield Road. Manchesterský kanonýr Wayne Rooney už po 52 vteřinách zužitkoval centr Antonia Valencii a do sítě QPR se trefil poprvé v kariéře.

Sedmatřicetiletý Černý však za děravou obranou QPR znovu přesvědčil o svých brankářských kvalitách: po půlhodině zneškodnil střelu Phila Jonese a vzápětí i Valenciův pokus. Inkasoval už jen v 56. minutě po sólu Michaela Carricka z vlastní půlky a třikrát mu pomohla branková konstrukce.

Arsenal, na jehož lavičce strávil celé utkání český záložník Tomáš Rosický, přijel na stadion lídra soutěže v dobré formě, v lize neprohrál v posledních osmi kolech. Zato City ztratilo svůj poslední zápas na hřišti Chelsea a "Kanonýrům" nedalo v domácí soutěži gól víc než dva roky.

Trenér Manchesteru City Roberto Mancini
zdroj: isifa/EPA autor: JONATHAN BRADY

Svěřenci trenéra Roberta Manciniho ale po bezbrankové první půli nepříznivou sérii protrhli a získali náskok zásluhou dorážky Davida Silvy. Na druhé straně sice málem srovnal nejlepší kanonýr soutěže Robin van Persie, jenže gól neplatil kvůli ofsajdu. 

V závěru mohl dvakrát skórovat obránce Arsenalu Thomas Vermaelen, jenže nejprve ho vychytal Joe Hart a podruhé netrefil branku. City mají na konkurenční United k dobru dva body, přestože tým Alexe Fergusona má na svém kontě o pět bodů víc než ve stejné fázi poslední mistrovské sezony. 

Za vedoucí duo se dostal Tottenham, který zásluhou vítězství 1:0 nad Sunderlandem předstihl v tabulce Chelsea. Tři body "Kohoutům" zařídil ruský útočník Roman Pavljučenko svou první ligovou brankou v tomto ročníku.

Liverpool si na hřišti Aston Villy zajistil tři body už během úvodní čtvrthodiny. V 11. minutě se po rohovém kopu trefil Craig Bellamy, který vzápětí připravil druhou branku centrem na nikým nehlídaného slovenského stopera Martina Škrtela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články