Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Barcelona postoupila do finále MS klubů

Jokohama (Japonsko) - Fotbalisté Barcelony si podle očekávání v neděli zahrají ve finále mistrovství světa klubů v Japonsku s brazilským Santosem. Katalánští favorité nadělili v dnešním semifinále katarskému celku Al-Sádd čtyři góly, ale na půl roku přišli o kanonýra Davida Villu, který si v prvním poločase zlomil holeň. Nedělní finále Barcelony se Santosem začne na jokohamském stadionu v 11:30 SEČ.

Adriano
zdroj: ČTK/AP

Barceloně naservírovali úvodní gól Katařané sami chybou v obraně, ale při dalších třech brankách předvedl španělský mistr natěšeným fanouškům pohledné akce. Na konci první z nich byl těsně před poločasem opět Adriano, který předtím otevřel skóre v 25. minutě, v druhé půli korunovali obrovskou převahu "Barcy" Keita a Maxwell.

Adrianovi k první trefě pomohl gólman Al-Sáddu, jenž nestihl odkopnout přihrávku spoluhráče zblízka a trefil brazilskému obránci nohu. V 36. minutě přišla Barcelona o kanonýra Villu, jenž v sevření dvou zadáků při útoku na branku špatně došlápl a nevydržela to jeho holeň.

Adriano přidal ještě před koncem poločasu druhý gól po přihrávce Messiho. Po přestávce pronikl děravou obranou klubu z Dauhá Keita a výsledek na 4:0 zpečetil střídající bek Maxwell.

Katalánský gigant, který nedávno v Lize mistrů dvakrát pokořil i Plzeň, má šanci vyhrát klubový šampionát podruhé. Před dvěma lety pozvedli barcelonští fotbalisté trofej v Abú Zabí po výhře nad argentinským celkem Estudiantes 2:1 po prodloužení.

FC Barcelona - Al-Sádd 4:0 (2:0)

Branky: 25. a 43. Adriano, 64. Keita, 81. Maxwell.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články