Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Olomouc má v lize místo Psotky zachránit Uličný

Olomouc – Změny na trenérském postu u fotbalistů Olomouce vyústily v návrat jednašedesátiletého kouče Petra Uličného, který do konce sezony převezme Sigmu po odvolaném Zdeňku Psotkovi. Uličný se jmenování do funkce dočkal pár hodin poté, co se postu sportovního manažera v Sigmě ujal bývalý drnovický boss Jan Gottvald.

Petr Uličný
zdroj: isifa/LN autor: Tomáš Krist

"Postavil se k tomu velmi vstřícně, chce Sigmě pomoci," uvedl Gottvald. Ten měl zájem i o reprezentačního asistenta a současného kormidelníka Jablonce Františka Komňackého, který je však do konce sezony smluvně vázán v severočeském klubu. S příchodem Uličného skončil jednozápasový záskok šéftrenéra mládeže Augustina Chromého.

Jeden z nejzkušenějších ligových koučů, hecíř a olomoucký patriot Uličný se na lavičku Sigmy vrací po pěti letech. Na svých dřívějších působištích ve Zlíně, Brně, Ostravě, Plzni, Žižkově, Opavě a Hradci Králové v nejvyšší soutěži dodnes odkoučoval 402 zápasů s takřka vyrovnanou bilancí 144 výher, 115 remíz a 143 porážek.

Naposledy vedl třetiligový HFK Olomouc, s kterým v minulé sezoně skončil na druhém místě v MSFL. Od léta byl bez práce. Asistentem Uličného zůstane Martin Kotůlek, k němuž však přibude ještě dosavadní trenér juniorky Václav Jílek. Sigma, postižená odpočtem devíti bodů za údajnou účast v korupční aféře, přezimuje na sestupovém patnáctém místě tabulky.

Uličný bere angažmá jako svou povinnost

"Abych se přiznal, už jsem ani moc nečekal, že taková nabídka a právě od Sigmy přijde. Když přišla, rozhodl jsem se ji přijmout. Jako Olomoučák a člověk, který tu žije, to považuju za svou povinnost. Vůči klubu i sobě samému," řekl Uličný, který na střídačce Sigmy v minulosti už dvakrát stál.

O výkonech, formě a výsledcích svých nových svěřenců má dokonalý přehled. Na Andrův stadion celý podzim pravidelně docházel a zápasy sledoval přímo z hlediště. "Určitě na hráče zapůsobil odpočet těch devíti bodů. Ale to podle mě nebylo úplně rozhodující. V závěru podzimu nebyly výkony kvalitní po stránce nasazení, agresivity, chyběly tam tyhle atributy sportovního výkonu. Přístup hráčů nebyl, jak bych si představoval. Tohle z hráčů musíme dostat na hřišti během jara," předsevzal si Uličný.

Před jarním bojem o záchranu podle něj kádr potřebuje posílit. Uličný už má svoje představy, které však bude ještě probírat se sportovním vedením klubu. "Na tento post přišel Jan Gottvald a myslím, že by to měla být posila, protože fotbalu rozumí. Musí se ale posílit i kádr. Změny většinou působí pozitivně. Určitě teď chybí gólový hráč, ale třeba i hráč na levou stranu zálohy, možná defenzivní záložník. Budeme se o tom bavit," nastínil Uličný.

Je nám líto, video expirovalo.
Uličný jde do Olomouce
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články