Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Teplice chtějí zachovat současný kádr, Marešův návrat je nejistý

Teplice – Jen minima změn zřejmě přes zimu dozná kádr fotbalistů Teplic. Nastálo v něm zůstane krajní obránce Václav Ježdík, kterého klub po povedeném hostování koupil z divizního Rapidu Liberec, nejistý je návrat záložníka Jakuba Mareše ze Sparty. Trenér Petr Rada chce dál pracovat se současným týmem a na rozdíl od předchozích let se navíc ani nemusí obávat odchodu některých opor. Trh je přesycený a chudý, tvrdí Tepličtí.

Ilustrační foto

Kromě čtyřiadvacetiletého Ježdíka, který stál řádově statisíce korun, se žádný jiný přestup v Teplicích nechystá. Chorvat Andrej Kerić se z podzimního hostování vrátí do Sparty, opačným směrem půjde alespoň na chvíli Mareš. Rada by Marešovi doporučil návrat, počítá ale s tím, že se hráči zpátky chtít nebude. "Je otázka, jak vezme jeho hlava, že by měl jít ze Sparty. Tím půlrokem si ale podle mého moc nepomohl, moc nehrál a za takových podmínek bude spíš stagnovat," dodal kouč.

Do Teplic se v zimě vrátí někteří hráči, kteří hostovali v nižších soutěžích, třeba Bosňan Alen Melunović z Varnsdorfu nebo někteří z mladíků hrajících v Ústí nad Labem. Rada počítá i s devatenáctiletým levým bekem Davidem Šragou a o rok mladším forvardem Abidem Mujagičem z rezervy. To ale také znamená problém; už teď jsou v kádru Severočechů tři Bosňané a víc hráčů ze zemí mimo EU stejně hrát nesmí.

Místo by mohl udělat odchod některého z trojlístku Mahmutović, Ljevaković, Čajić. Dosud o ně v Evropě zájem byl, teď se ale zájemci spíš jen opatrně vyptávají, kdy Bosňanům končí v Teplicích smlouvy. "Trhy jsou přesycené a ekonomika stagnuje, obojí je ve fotbale poznat. Žádná konkrétní nabídka tu není," řekl obchodní ředitel klubu Petr Heidenreich.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články