Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Fenin si v sezoně už nezahraje

Berlín - Depresemi trpící český fotbalista Martin Fenin se v této sezoně na hřiště už nevrátí. "Takový cíl by si člověk ani neměl dávat. Bylo by fatální si stanovit nějakou lhůtu k návratu," uvedl Claus-Dieter Wollitz, trenér druholigového německého klubu Energie Chotěbuz, za nějž čtyřiadvacetiletý útočník naposledy nastupoval. Wollitz je s ním v pravidelném spojení.

Bývalý hráč Teplic utrpěl v polovině října vážné zranění hlavy po pádu z okna. Později přiznal, že úraz byl vyvrcholením jeho dlouhodobých problémů s depresemi, které řešil léky na uklidnění. Rozhodl se proto přerušit kariéru a vyléčit se.

Po absolvování neurologické rehabilitace v Německu se Fenin přesunul do Česka kvůli psychologické terapii. Tu podle německých médií podstupuje v Plzni. "Mám dojem, že je ochotný se svou osobní situací bojovat," poznamenal Wollitz. Na vrcholový sport podle něj ale musí Fenin na nějaký čas zapomenout. "Kvůli krvácení do mozku může v současnosti jen jezdit na kole," dodal trenér Energie.

Do saského klubu přestoupil autor tří reprezentačních gólů na konci srpna z Eintrachtu Frankfurt, který letos sestoupil do druhé ligy. Ve Frankfurtu Fenin působil od ledna 2008, ale na konci angažmá přestal pravidelně nastupovat a vypadl také z výběru reprezentačního kouče Michala Bílka. I to zřejmě patřilo k příčinám hráčových depresí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články