Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Chelsea si to rozdá s Valencií o postup do osmifinále Ligy mistrů

Praha - Fotbalisty Chelsea s Petrem Čechem v brance čeká zápas podzimu. V přímém souboji si to rozdají s Valencií o postup do osmifinále Ligy mistrů. Úterní zápasy 6. kola základních skupin určí i další dva postupující. Ve skupině F se o jediné volné místo uchází trojice Marseille, Olympiakos a Dortmund, ve skupině G pak svedou postupovou bitvu Petrohrad a Porto. Ruský mistr má v tabulce o bod více, a tak mu stačí i remíza.

André Villas-Boas
zdroj: EPA

Chelsea si situaci zkomplikovala poslední porážkou s Leverkusenem. Nyní musí doma porazit Valencii, pokud chce pomýšlet na devátý postup do osmifinále v řadě. Dál ji posune i bezbranková remíza, ovšem pouze v případě, že již jistý postupující Leverkusen neprohraje s Genkem. Pak by totiž měla hned trojice po devíti bodech a Chelsea by byla v minitabulce až třetí. Valencii stačí k postupu, když uhraje remízu se vstřeleným gólem, jelikož má lepší skóre.

Pro Chelsea to bude opravdová zkouška v době, kdy prochází krizí a prohrála pět z posledních deseti soutěžních zápasů. O víkendu si však zvedla sebevědomí výhrou 3:0 nad Newcastlem. "Byl to strašně důležitý zápas. Potřebovali jsme se chytit a doufám, že přesně tohle může být moment, kdy můžeme sérii nezdarů zlomit. Zápas ukázal, že jsme dost silní na to, abychom dokázali najít cestu ven. Ukázali jsme, že fotbal umíme, ale teď nás čeká hned boj o život s Valencií. Musíme udělat další krok," řekl brankář londýnského týmu Petr Čech.

Petr Čech:

"Nikdo z nás v takové situaci být nechtěl, ale zkomplikovali jsme si to sami vlastní vinou. Musíme o postup bojovat až do konce. Ale hrajeme s Valencií doma a je jen na nás, jak se s tím vypořádáme. V těžké chvíli se ukáže pravá síla týmu."

Valencie však nehodlá svou kůži prodat lacino. Hovoří pro ni i fakt, že z posledních šesti výjezdů na Britské ostrovy odjela neporažena. Hned 11 z 16 jejích zápasů na anglické půdě skončilo remízou. "Chelsea je silný soupeř, ale my víme, že patříme k nejlepším týmům na světě, a chceme to ukázat. Pro nás je tento zápas jako finále a uděláme vše pro to, abychom postoupili," nechal se slyšet kanonýr Roberto Soldado, který dal v posledních devíti zápasech Ligy mistrů deset gólů.

Dramatický boj slibuje skupina F, kde hned tři týmy bojují o jedno postupové místo za Arsenalem. Marseille půjde do osmifinále, pokud vyhraje nad Dortmundem. V případě remízy musí doufat, že Olympiakos nevyhraje nad Arsenalem. Olympiakos musí vyhrát a doufat ve ztrátu Marseille. Nejtěžší situaci má Dortmund, který musí porazit Marseille o čtyři góly a spoléhat na výhru Arsenalu. Papírově má slibné naděje Olympiakos, který doma vyhrál 12 z 15 posledních zápasů Ligy mistrů, zatímco Arsenalu už o nic nepůjde.

Ve skupině H jsou postupová místa již rozdělená, a tak Barcelona doma přivítá BATE Borisov s hráči širšího kádru. Z obvyklých opor budou připraveni jen Gerard Piqué, Maxwell, Thiago Alcántara či Pedro. Trenér Pep Guardiola totiž nechce riskovat zranění opor před sobotním derby s Realem Madrid, v němž potřebuje nutně zvítězit. Borisov musí získat na Barceloně tři body, aby měl šanci na třetí místo ve skupině a účast v Evropské lize.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články