Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Slovácko slibuje Boleslavi mikulášskou nadílku

Uherské Hradiště – Fotbalisté Slovácka a Mladé Boleslavi dnes uzavřou vzájemným duelem podzimní část první ligy. V dohrávce 16. kola půjde oběma celkům o co možná nejlepší umístění před zimní přestávkou. Boleslav se v případě výhry dostane na třetí místo před mistrovskou Plzeň, Slovácku stačí i bod k tomu, aby přezimovalo v horní polovině tabulky.

Boleslav v posledních osmi zápasech našla přemožitele jen v Plzni a po vydařené sérii se zapojila do boje o pohárové příčky. Trenér Miroslav Koubek proto doufá, že jeho svěřenci zabojují, aby se před zimou vrátili na třetí místo, odkud je v pátek sesadila Plzeň. "Chceme přezimovat na třetí příčce, takže náš úkol pro poslední letošní mistrovské utkání je jasný. Jedeme si pro vítězství," prohlásil Koubek.

Slovácko má v týmu specialistu na Boleslav

Menší komplikací je, že bude muset znovu sáhnout ke změnám v obraně, neboť levý bek Radek Šírl má trest za žluté karty. Střeleckou formu bude chtít potvrdit útočník Jan Chramosta, který dal už osm branek a má šanci osamostatnit se na druhém místě tabulky střelců za suverénním Davidem Lafatou.

Jenže Slovácko má v útoku Václava Ondřejku, který je specialistou právě na Mladou Boleslav. V posledních pěti vzájemných zápasech se trefil čtyřikrát, Středočechům dal hned třetinu svých ligových branek.

Trenér Miroslav Soukup i proto věří, že se Slovácku podaří oplatit Boleslavi srpnovou prohru 0:1, o kterou se vlastním gólem v nastavení postaral Milan Kerbr. "V Boleslavi jsme si dali v nastavení smolnou vlastní branku. Věřím, že to fotbalový pánbíček vidí a bude se nám to snažit vrátit doma," uvedl Soukup.

Rovněž doufá, že se hráči Slovácka inspirují Mikulášem. "Snad budou mít hráči tu nejlepší motivaci rozloučit se s našimi fanoušky, kteří nás podporovali celý podzim, a budou jim chtít právě udělat radost tím, že si Boleslav odveze mikulášskou nadílku," dodal kouč, jehož hráči dali v 11 z posledních 12 zápasů pokaždé jeden gól.

Utkání začíná v pondělí v 18:30, přímý přenos vysílá ČT4 a web sportživě.cz. Hlavním rozhodčím bude Karel Hrubeš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články