Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta hodlá v Jablonci navýšit náskok před zimou

Praha - Fotbaloví fanoušci během následujícího víkendu naposledy vyrazí do ochozů prvoligových stadionů. Závěrečné podzimní dějství, které je současně prvním kolem druhé poloviny soutěže, slibuje vyvrcholení především v bojích o čelo tabulky: vedoucí Sparta se bude snažit uchránit náskok na neoblíbeném jabloneckém hřišti, druhý Liberec bude obhajovat své vítězné tažení na trávníku nabuzené Slavie. Přímý přenos utkání Jablonec - Sparta odvysílá ČT4 a web sportživě.cz.

Fotbalisté Sparty
zdroj: ISIFA

Sparta má před Libercem šestibodový náskok, ale čtvrtý Jablonec ztrácí už deset bodů, takže Severočeši mají možná poslední možnost promluvit do boje o titul. Případná třináctibodová ztráta na lídra 14 kol před koncem by mohla být osudová. "Sparta to tu ale nikdy neměla lehké a věříme si, že ji dokážeme i tentokrát přibrzdit, abychom zůstali v šiku jejích pronásledovatelů," potvrdil domácí trenér František Komňacký jasný záměr přiblížit se ligovému suverénovi, ze kterého podle spekulací po tomto kole odejde generální manažer Jozef Chovanec.

Je nám líto, video expirovalo.
Před fotbalovou Gambrinus ligou


Hostující Martin Hašek si je vědom, že v Jablonci se jeho týmu dlouhodobě příliš nedaří. Sparťané vyhráli v Chance Areně naposledy před čtyřmi lety. Jenže teď mohou k utkání hledět sebevědomě: už devět utkání v řadě na soupeřových hřištích vyhráli a poslední prohra se zrodila v dubnu právě v Jablonci.

Liberec je na tom podobně jako Sparta - pravidelně "rabuje" na soupeřových stadionech a nerad by udělal výjimku také na závěr podzimu, kdy nastoupí na hřišti pětkrát neporažené Slavie. Její fanoušci se sice ještě stále nesmířili s příchodem trenéra Františka Straky, ale případná výhra na závěr podzimu by zřejmě ještě více otupila tlak ze strany jeho odpůrců. "Liberec je určitě překvapením letošního podzimu a my nebudeme favoritem, ale tím jsme nebyli ani s Plzní a vyhráli jsme. Věřím, že to zopakujeme," řekl Straka.



Olomouc už povede v derby na ostravské půdě trenér Augustin Chromý a pro oba kluby půjde o důležitý duel vzhledem k jejich budoucnosti, protože se společně potácejí u dna ligové tabulky. Další prohra může přinést během zimy výrazné změny. Domácí kouč Pavel Malura očekává, že změna trenéra může přinést u soupeře změnu taktického pojetí a mužstvu může pomoct psychicky. Jeho protějšek Chromý se prý soustředil na to, aby co nejlépe poskládal sestavu.

František Straka
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Důležitý záchranářský duel sehraje také Viktoria Žižkov, která přivítá Příbram. Pro nového domácího trenéra Romana Nádvorníka to bude výjimečný duel, protože ještě na jaře seděl na opačné lavičce. "Přál jsem si v posledních dvou kolech získat čtyři body, a to už nevyjde. Ale pro ty možné tři uděláme maximum a moje minulost v Příbrami nic neřeší. Spíše musíme myslet na to, že jde o soupeře, který je v pohodě," připomněl poslední výsledky Středočechů.

O víkendu se hrají také zápasy České Budějovice - Dukla Praha a Hradec Králové - Teplice. Podzimní prvoligové boje definitivně uzavře pondělní dohrávka Slovácko - Mladá Boleslav. Příští ligové body se budou rozdávat za více než dva měsíce: 17. kolo se rozehraje v pátek 17. února.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články