Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Vrbova cena roste. Půjde do Slavie?

Praha – Spolu s úspěchy Plzně roste i cena tamního kouče Pavla Vrby. Ten s týmem vyhrál domácí pohár a dovedl jej k titulu mistra ligy, ale i do ligy mistrů. Pod jeho vedením se navíc rodí řada hvězd typu Václava Pilaře nebo Petra Jiráčka. Není proto divu, že o kouče se začínají zajímat zahraniční kluby. Pozadu však nezůstávají ani v tuzemsku. Podle spekulací by jedním z kandidátů Vrbova nového angažmá měla být Slavia.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Smlouva sice Vrbovi vyprší v Plzni až v červnu 2013, to však nebrání tomu, aby se o jednoho z nejrespektovanějších současných českých koučů začaly zajímat kluby z ciziny. Žádná konkrétní nabídka však zatím nepadla, informuje Deník Sport. Podle něj se ve spekulacích často objevuje jméno Slavia.

Otázka je, proč by pražský klub, jemuž se po příchodu Františka Straky začalo dařit, hledal nového kouče. Podle vedení Slavie, které se s fanoušky po Strakově jmenování setkalo, aby uklidnilo vyhrocenou situaci ohledně bývalého trenéra Sparty, je toto řešení pouze dočasné. "Tvrdili nám, že je to řešení do konce sezony," řekl jeden z příznivců. "Vedení společnosti ani představitelé statutárního orgánu neměli žádná jednání s trenérem Vrbou," řekla mluvčí Soňa Nouzáková.

A ani Vrba o ničem neví. "Nemám důvod někam utíkat. Pokud se objeví nějaká nabídka, nejprve to oznámím klubu a projednám to s vedením," řekl Vrba, jehož čekají do konce podzimu ještě dva zápasy. Nejprve se v pátek utkání jeho Plzně s Bohemians 1905, v úterý pak zakončí své působení v Lize mistrů duelem s AC Milán.

Jenže Plzeň s největší pravděpodobností nakoukne na jaře do Evropské ligy, takže je téměř jisté, že Vrba v zimě zůstane. Naopak odchod Jiráčka je na spadnutí (spekuluje se o Juventusu či CSKA Moskva) a kvůli "kauze Pilař" se v pátek sejde vedení Hradce Králové, Plzně a Wolfsburgu.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články