Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bývalý drnovický šéf Gottvald by mohl jít do Olomouce

Olomouc - Bývalý prezident fotbalistů Drnovic i někdejší místopředseda Českomoravského fotbalového svazu Jan Gottvald by se mohl vrátit do vrcholového fotbalu. Připustil totiž, že zvažuje nabídku Sigmy Olomouc na post sportovního ředitele. "Je to na bázi vyhodnocení stávající situace, kde se Olomouc nachází. Ovšem pochopitelně z toho mám radost. Asi jsem ten fotbal nedělal tak špatně," řekl Gottvald.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Gottvald je neodmyslitelně spjat s velkým vzestupem fotbalu v Drnovicích. Tým z malé jihomoravské obce vytáhl v devadesátých letech z I. B třídy až do nejvyšší soutěže a evropských pohárů. Pak však klub dostihly finanční potíže a znovu se propadl až do nejnižších regionálních soutěží.

Gottvald poslední zápasy olomouckých fotbalistů sledoval přímo z tribuny a s vedením Sigmy je domluvený, že po posledním podzimním utkání v Ostravě se rozhodne. Olomouc o něm uvažuje jako o náhradě za trojlístek Zdeněk Psotka, Josef Lébr, Augustin Chromý, který obstarává sportovní úsek. "Musím říct, že se mi po fotbale hodně stýská. Neustále jím žiju. A mám pocit, že mám pořád ještě co nabídnout," řekl Gottvald.



"Dovedu si s nimi představit spolupráci. Na druhou stranu výsledek s Hradcem a především hra jako taková mě trochu vyděsily. Také když jsem byl na utkání v Jablonci, tak jsem byl trošku šokovaný," uvedl Gottvald. Olomouc je po odpočtu devíti bodů za údajnou účast v korupční aféře na posledním místě tabulky a po nedělní prohře 0:2 s Hradcem Králové odvolala trenéra Zdeňka Psotku.

Zdroj
ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články