Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenér Chromý chce Sigmu vytáhnout ze dna už na Bazalech

Olomouc - Přezimovat výš než na posledním místě prvoligové tabulky chce s fotbalisty Olomouce kouč Augustin Chromý, který minimálně v závěrečném utkání podzimní části v Ostravě povede tým po odvolaném Zdeňku Psotkovi. Devětačtyřicetiletý dlouholetý trenér olomoucké mládeže byl jmenován dočasným koučem po nedělní prohře Sigmy s Hradcem Králové.

Augustin Chromý
zdroj: ČTK

Chromý, který v minulosti na prvoligové lavičce na Hané už působil jako asistent Jiřího Kotrby, Bohumila Páníka a Petra Uličného, ani neměl čas nad vývojem událostí přemýšlet. "Situace se měla tak, že mi vedení ústy pana Lébra po utkání s Hradcem Králové oznámilo, že jsem byl pověřen vedením áčka v posledním tréninkovém mikrocyklu v roce a v utkání v Ostravě. Většinu hráčů jsem trénoval, kupoval je do Sigmy nebo podepisoval jejich první profi smlouvu. Proto je to od vedení asi logický krok," řekl Chromý.

Poslední roky v Olomouci dohlížel na výchovu mládeže v klubu a momentálně plní funkci šéftrenéra mládeže a kouče ligového dorostu. Teď mu ještě na bedrech přistála další práce. "V úterý mě čeká dohrávka dorostenců s Mostem, v sobotu liga na Baníku. Snad budu mít štěstí a oba zápasy dopadnou dobře. Jak se bude situace odvíjet dál, nechám na vedení oddílu," řekl Chromý. "Jaro a podzim mi vyšly. S juniorkou jsem prohrál jedno utkání, s dorostem nyní na podzim dvě, takže tento rok bylo pro mě trénování moc příjemné," doplnil Chromý.

Poprvé však povede první celek Sigmy jako hlavní trenér. "V Olomouci jsem trénoval od žáků až po muže všechno. Fotbal mě baví na všech úrovních, ať už jsou to žáci, dorostenci, juniorka nebo muži," podotkl Chromý. Jeho cíl pro poslední pozimní zápas je jasný - vyhrát na Bazalech. "Jde o to nezůstat po podzimu na posledním místě. Snad Slavia porazí Baník a my si to pak v Ostravě v sobotu s Baníkem o ten poslední flek rozdáme," doplnil Chromý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články