Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Duel Slavie a Baníku uzavře ligový poločas

Praha – Fotbalisté pražské Slavie pod trenérem Františkem Strakou prohráli jen první z pěti zápasů a sérii čtyř duelů bez porážky se pokusí natáhnout v pondělní dohrávce 15. ligového kola doma s Ostravou. Baník na hřišti pražského celku zvítězil jen jednou před osmi lety a tentokrát bude mít navíc situaci ztíženou kvůli absenci nejlepšího týmového střelce Václava Svěrkoše, který pyká za žluté karty. Zápas uzavře první polovinu soutěže. Utkání sledujte živě na ČT4 a webu sportživě.cz.

Kamil Čontofalský
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Slavia po třech výhrách za sebou v minulém kole remizovala v Hradci Králové a Straka měl k výkonu řadu výtek. "S Baníkem musíme podat mnohem lepší, koncentrovanější výkon založený na dynamice, agresivitě a dobré kombinační hře. Věřím, že ti hráči, kteří neměli v Hradci úplně optimální formu, opět ukážou svoji správnou tvář a hru, která je zdobila v předchozích zápasech," uvedl Straka.

Baník se chce před zimou aspoň trochu vzdálit ode dna tabulky a k tomu potřebuje zlomit nepříznivou bilanci z Edenu. Na Slavii zvítězil poprvé a naposledy v mistrovské sezoně před osmi lety. "Musíme bodovat a napravit domácí prohru s Příbramí. Slavia teď ale hraje dobře. S výměnou trenérů přišly výsledky, daří se jí a navíc hraje doma. Na druhé straně my už jsme venku dokázali zvládnout utkání i se složitějšími soupeři," připomněl kouč Pavel Malura například remízu 1:1 na hřišti mistrovské Plzně.

Právě tento zápas Straka svým svěřencům připomíná. "Baník ukázal, že venku dokáže sehrát dobrá utkání, v Plzni bral proti mistrovi bod. To by pro nás mělo být určitě varování. Ale my se musíme soustředit hlavně sami na sebe, protože chceme jít tabulkou nahoru," dodal slávistický kouč, jehož tým doma už čtrnáctkrát po sobě neprohrál.

Oběma trenérům bude kvůli čtyřem žlutým kartám chybět jedna výrazná opora. Pražané postrádají stopera Latku a Slezané kanonýra Svěrkoše. "Mezeru po něm musíme zacelit někým jiným, jsou tam rychlostní typy hráčů, kteří by to mohli zvládnout," mínil Malura.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články