Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec remizoval s Jabloncem 2:2

Liberec – Fotbalisté Liberce remizovali v 15. ligovém kole v severočeském derby s Jabloncem 2:2, když museli dvakrát dotahovat soupeřův náskok. Hlavní událostí zápasu byla vedoucí branka hostujícího útočníka Davida Lafaty, který se ve 37. minutě dočkal sté ligové trefy, v letošní sezoně jich vstřelil už sedmnáct. Liberečtí po pěti vítězných zápasech ztratili body, ale mohlo je těšit alespoň to, že znovu doma v prestižním klání neprohráli.

Ilustrační foto

Druhý tým tabulky však propásl šanci stáhnout manko na vedoucí Spartu, na niž dál ztrácí šest bodů. Jablonec je čtvrtý, ale přeskočit ho může Mladá Boleslav. Prestižní duel ozdobila atraktivní podívaná a oboustranně útočný fotbal, který od začátku přinášel v přímém souboji nejlépe střílejících týmů ligy mnoho šancí před oběma brankami. Ofenzivní karneval začali hosté už ve druhé minutě, kdy vzal Pitákovi jasnou šanci chybný verdikt asistenta. Pak se do hry rychle dostali i domácí, když zahrozili střelami Štajnera, Karišika a především Rabušice, který toužil navázat na minulé dva zásahy na Slovácku.

Jablonec evidentně netížil komplex z minulých zápasů v Liberci a domácím jako by nestačila varování po nadějných pokusech Kovaříka a Jarolíma. Osm minut před poločasem další chybu v liberecké rozehrávce už hosté ztrestali. Vácha hrubě chyboval ve středu pole, Lafata po pasu Pitáka postupoval sám na brankáře Bičíka a sólo nakonec úspěšně zakončil hlavičkou, byť se míč po jeho první střele odrazil od břevna.

Lafata, který dal Liberci sedmý gól z pěti posledních duelů, svoji jubilejní trefu se spoluhráči bouřlivě slavil pod sektorem jabloneckých fanoušků. Shodou okolností se památného gólu dočkal právě na stadionu, kde se v dubnu radoval také do dneška poslední "stovkař" Nezmar, nyní liberecký stoper.

Liberec - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Lafatova branka derby ještě více vygradovala. Liberec se vrátil do hry už šest minut po poločase, kdy Váchovu střelu neudržel brankář Špit, hrající 250. ligový zápas, a dorážející Rabušic snadno přišel ke své osmé letošní brance. Za dalších pět minut si ráznou odpověď přichystali hosté. Obléhání liberecké branky zakončil Jarolím, jenž se technicky trefil zpoza pokutového území.

Ani druhé jablonecké vedení hráče Slovanu nezlomilo. A také jim při srovnání manka pomohl kiks hostující obrany: stoper Pavlík vyzval k brejku Breznaníka a jeho centr skvělým volejem poslal křížnou ranou do branky Štajner. Na konci už bylo znát, že oba týmy remízu berou. I když domácí záložník Rilke po příchodu z lavičky propásl velkou šanci.

Slovan Liberec - Baumit Jablonec 2:2 (0:1)

Branky: 51. Rabušic, 64. Štajner - 37. Lafata, 56. Jarolím. Rozhodčí: Bílek - Ubias, T. Kovařík. ŽK: Fleišman (Liberec). Diváci: 5 926.

Je nám líto, video expirovalo.
FC Slovan Liberec - FK Baumit Jablonec

Fanouškovi hrozí za vběhnutí na hřiště až dva roky

Až dvouleté vězení hrozí mladíkovi, který vběhl na trávník během fotbalového derby mezi Libercem a Jabloncem. Na začátku druhého poločasu přeběhl z jedné strany hřiště na druhou, pak ho odvedli pořadatelé. Teď je na policejní služebně a za výtržnictví mu hrozí až dvouletý trest, řekl po zápase policejní mluvčí Milan Bradáč. Mladík se na hřiště vydal v 47. minutě, jen v trenýrkách a tričku, byl i bosý. Přelezl hrazení u postranní čáry a vydal se napříč hřištěm, pak ho zadržela ochranka.

"Byl předán nám a předvedli jsme ho na obvodní oddělení. Případ se řeší ve zkráceném řízení, takže by mohl brzy dospět k soudu," řekl Bradáč. Policisté muže zřejmě obviní z výtržnictví, za které hrozí až dvouletý trest. "Krom toho u něj připadá v úvahu i zákaz vstupu na fotbalové stadiony," dodal mluvčí. Klubům hrozí za incident pokuta od fotbalové asociace.

Komentář Jaromíra Bosáka během vniknutí fanouška na hřiště

‎"Nějaký jouda přeskočil hrazení a stal se na pár minut slavným... Hlavně že dostane toho panáka. No, taky má krásný oděv, nádhera. Chlapče ty ses poved'. Tak odhadem tři promile."

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec - Jablonec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články