Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Trenér Sparty Hašek: Zápas s Duklou mou pozici příliš neupevnil

Praha – Sparta opět nedokázala doma vyhrát ani vstřelit branku. Na gól před svými fanoušky čekají Letenští v nejvyšší soutěži už 295 minut. Trenér Martin Hašek si přál, aby jeho svěřenci navázali na výkon proti Bohemians, které v dohrávce minulého ligového kola deklasovali 4:0. Nepovedlo se a Hašek přiznal, že výsledek 0:0 jeho pozici u týmu příliš neposílil.

Martin Hašek
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Kouč Hašek má totiž podle některých spekulací Letnou spolu s Jozefem Chovancem v zimě opustit. "Ten průběh ani výsledek moji pozici, o které se teď mluví, asi příliš neupevnily," připustil.

Hašek litoval, že jeho svěřenci nedokázali navázat na pondělní vítězství 4:0 na hřišti Bohemians 1905 a doma potřetí nevyhráli. "Po dvou porážkách doma byl pro nás tenhle zápas velmi důležitý. Chtěli jsme navázat na výkon na Bohemce, ale to se nám v žádném případě nepodařilo. V první půli jsme začali vcelku normálně, ale pak jsme začali kupit množství nevynucených chyb. I ti hráči, kteří by měli být nositeli výkonu, chybovali. Byli jsme nepřesní a nevytvářeli si šance," řekl Hašek na tiskové konferenci.

Rozdíl ve výkonech Sparty doma a venku podle něj tkví především v psychice hráčů. "To, že hráči hrají do plných, neznamená, že musíme zkazit 20 nevynucených přihrávek. Je to těžko pochopitelné, před čtyřmi dny podáme velmi dobrý výkon a dnes tohle. V domácích zápasech není z hráčů cítit ta síla, to sebevědomí, které mají venku," prohlásil Hašek.

Kouč Dukly Luboš Kozel bod bral. "Chtěli jsme to Spartě maximálně znepříjemnit a trošku jsme vycházeli z toho, co tady hrála Boleslav. Věděli jsme, že když domácí mají hrát do plných, nemají takovou kvalitu. Chtěli jsme tu vstřelit gól, ale s bodem musíme být spokojeni," uvedl. S výjimkou úvodu byl s výkonem hráčů poměrně spokojen. "Začátek byl z naší strany trošku bojácný a prokázalo se, že někteří hráči takovýhle zápas hrají poprvé. Od patnácté minuty jsme ale hráli to, co jsme chtěli. Dostali jsme se pod tlak až po příchodu Kweukeho. Při šanci domácích nám přálo štěstí, ale i to je potřeba, pokud chcete na Spartě uspět," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články