Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Real i bez Ronalda překonal gólový rekord LM

Madrid - Real Madrid byl v posledních měsících spíše synonymem pro portugalskou hvězdu Cristiana Ronalda, který se staral o téměř polovinu gólů Realu. V úterním utkání Ligy mistrů s Dinamem Záhřeb však Bílý balet dokázal, že je schopen střílet branky i bez svého nejlepšího střelce, který odpočíval. Při výhře 6:2 dokonce Real přepisoval rekordy. O výhře rozhodl už v prvních devíti minutách, kdy se trefil hned třikrát. Překonal tak dosavadní rekord Ligy mistrů, který držel od roku 2009 Stuttgart, jenž proti Uniree Urziceni vedl 3:0 "až" v 11. minutě.

Do 66. minuty Real nastřílel šest branek, když po dvou gólech dali Karim Benzema a José Callejon. "Byl to perfektní večer. Hráči byli fantastičtí a bavili diváky i sebe," uvedl po utkání trenér José Mourinho, který při jistotě postupu nechal některé opory odpočívat. "Dali jsme šanci jiným hráčům, kteří si ji za svou práci zasloužili," dodal.



Náladu mu nezkazily ani dva inkasované góly v závěru. "To k tomu patří. Hráči Dinama ukázali svou hrdost a chtěli dát gól. Rozhodně to nebylo tím, že bychom měli v závěru špatný přístup. Oba týmy hrály naplno," dodal Mourinho.

Hlavní zbraní Realu byla spolupráce útočníků Benzemy a Gonzála Higuaína. "Rozumíme si spolu velmi dobře, to se ukázalo. Dobře si vyhovíme," řekl Higuaín, který při absenci některých hvězd poprvé navlékl kapitánskou pásku. "Mám z toho velkou radost. Jsem tu už několik let a cítím odpovědnost ke klubu. Proto jsem rád, že nám utkání tak vyšlo, i přes řadu změn v sestavě," dodal.

Také Benzema ocenil spolupráci s Higuaínem. "Hráli jsme spolu několikrát a vždy to fungovalo," řekl Benzema, který byl dlouho kritizován, že v Realu nenaplňuje svůj talent. "Psychicky mě to posílilo. Jsem nyní sebevědomější a každým dnem se zlepšuji. Myslím, že nyní mám nejlepší formu v kariéře," dodal.

Ronaldo prý do utkání chtěl nastoupit, ale trenér Mourinho se ho rozhodl šetřit. "Měl za sebou dva těžké zápasy baráže s Portugalskem a zahrál skvěle i proti Valencii. Proto je logické, že dostal volno," vysvětlil Mourinho. "Byli jsme domluveni, že do hry půjde v případě nutnosti, ale když jsme rychle vedli, sám za mnou přišel, že mu je jasné, že dnes už hrát nebude," dodal Mourinho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články