Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pulpit končí na Žižkově, tým povede Nádvorník

Praha – Trenér Martin Pulpit se loučí s týmem Viktorie Žižkov. Kvůli dosavadním špatným výsledkům mu vedení klubu dalo padáka. Spolu s ním odchází i asistent Roman Veselý. Potvrdily se tak úterní spekulace. Na Pulpitovo místo bylo hned několik kandidátů. Ve zbývajících dvou zápasech podzimní části první ligy nakonec povede předposlední tým tabulky kouč druholigové Vlašimi Roman Nádvorník.

Ilustrační foto

Funkcionáři pražského klubu zareagovali na čtyři prohrané utkání Viktorie v řadě. "Museli jsme sáhnout k tomuto řešení, protože je nutné přinést do týmu nový impuls. Do zimní přestávky nás čekají poslední dva zápasy a případný bodový zisk je pro klub nesmírně důležitý," vysvětlil změnu sportovní ředitel Jiří Rýva.

Ocenil vzestup, jakého tým dosáhl pod bývalým koučem. "Dokázal i v nelehké situaci semknout mužstvo a svým způsobem předběhnout sportovními výkony ekonomiku klubu a postoupit do první ligy. Mužstvu se ale aktuálně nedařilo a potřebujeme dát týmu náboj, který by klub přiblížil k záchraně," dodal činovník.

Hlavním kandidátem na uvolněné místo po Pulpitovi, který do pražského klubu přišel loni v létě, byl kouč druholigové Vlašimi Roman Nádvorník. "Ale počítáme s tím, že Vlašim nám ho asi neuvolní," uvedl žižkovský funkcionář. Nádvorník však do Viktorie přeci jen míří, ale pouze na dva zápasy. Viktoria se pak rozhodne, co dál.

Nádvorník byl v podobné situaci povolán loni v říjnu k příbramskému celku, ale sezonu ve středočeském klubu nedokončil. Po čtrnácti zápasech byl uvolněn a na podzim se znovu ujal svého původního postu ve Vlašimi.

Spekulovalo se i o příchodu někoho z trojice Michal Petrouš, Luboš Urban nebo Zbyněk Busta. Petrouš teď vede béčko Slavie (na jeho místo do prvního týmu přišel za bouřlivého ohlasu František Straka), Luboš Urban má zkušenosti z Plzně a Zbyněk Busta trénoval Bohemians 1905. V letošní sezoně se zatím před Pulpitem poroučeli tři trenéři. Zmíněný Petrouš, Jiří Kotrba v Českých Budějovicích a ostravaký Karol Marko.

Je nám líto, video expirovalo.
Pulpit končí na lavičce Žižkova
Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články