Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hlavní je tým, tvrdí specialista na derby Krejčí

Praha - Ze sparťanského záložníka Ladislava Krejčího se stává velký specialista na pražské derby. V září pomohl premiérovým ligovým gólem k výhře nad Slavií, dnes zaznamenal dokonce dvě přesné trefy a jednu asistenci proti Bohemians 1905, kteří podlehli Spartě 0:4. Velkou naději letenského klubu i celého českého fotbalu těší, jak svými střeleckými manévry týmu pomáhá.

Ladislav Krejčí (vpravo)
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

"Za to jsem nejvíc rád. Řekli jsme si před zápasem, že musíme vyhrát a pokud možno ukázat i dobrý výkon. Myslím, že se to povedlo," líčil Krejčí skromně po zápas. "Jestli jsem specialista na derby? To nevím, hlavní je opravdu naše vítězství. Taková utkání mají pokaždé zvláštní náboj," uvedl val devatenáctiletý talent.

Krejčí byl v Edenu, kde Bohemians hrají domácí zápasy, k neudržení. Právě jemu Sparta může vděčit za jasné vítězství. Levonohý středopolař byl u prvních tří branek, dvě dal sám, tu třetí připravil pro Libora Sionka. "Při prvním gólu jsem po Matějdově (Matějovského) přihrávce zavíral druhou tyč a dobře to trefil. Pak se nám povedl roh, který ke mně prodloužil Pepa Hušbauer," popisoval Krejčí své trefy.

Při druhé brance hodně překvapil, jak míč poslal pod břevno slabší pravačkou. "Sám jsem na to koukal, protože pravou nohu nemám příliš excelentní. Ale je jasné, že z toho mám radost," uvedl Krejčí.

Nadšený je i z toho, jakou šňůru Sparta ukázala na hřištích soupeřů. Letenští v letošní sezoně vyhráli venku všech osm zápasů a inkasovali jen dvě branky v prvním duelu v Budějovicích. "Takovou sérii jsem zažil naposledy asi v C dorostu, kde jsme za celý rok prohráli jen dvakrát, jinak ne. Asi nám sedí, že venku proti nám týmy nebetonují jako u nás, kde zalezou v deseti lidech na vlastní polovinu. Takže pak se nám hraje lépe," pochvaloval si Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články