Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Manchester City má největší ztrátu v dějinách anglických klubů

Londýn – Vedoucí tým Premier League k úspěšnému ligovému působení aktuálně přidal další prvenství, které však nijak lichotivé není. Z klubových statistik totiž vyplývá, že klub v uplynulé sezoně vykázal největší ztrátu v historii anglického fotbalu, a to 194,9 milionu liber (zhruba 5,8 miliardy korun). Ztráta nejbohatšího týmu světa nezahrnuje sponzorskou smlouvu na stadion se společností Etihad Airlines, údajně v ceně 35 milionů liber ročně, a zisky z této sezony Ligy mistrů.

"Ztráta, kterou jsme předpokládali coby součást naší akcelerující investiční strategie, už se nebude na takové úrovni opakovat," uvedl v tiskovém prohlášení šéf klubu Graham Wallace. Podle něj jsou tato čísla dnem, od nějž se Manchester City hodlá odrazit.

Od roku 2008, kdy průměrný klub převzal šejk Mansúr z Abú Zabí, utratil Manchester City více než 600 milionů liber na vybudování týmu, který bude usilovat o nejvyšší pocty. Letos mužstvo City získalo Anglický pohár a po jedenácti ligových kolech vede tabulku o pět bodů před městským rivalem United, které ve vzájemném utkání deklasoval 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články