Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

O osudu jubilejního gólu Anglie rozhodne Královec

Londýn - Český rozhodčí Pavel Královec má v rukou osud jubilejního 2000. gólu anglické reprezentace, který v úterý ve Wembley rozhodl o výhře domácího týmu 1:0 nad Švédskem. Anglická Fotbalová asociace (FA) připsala vítěznou branku Garethu Barrymu, ale protože jeho hlavičkový pokus ještě tečoval švédský obránce Daniel Majstorovic, panují o střelci nejasnosti.

Ilustrační foto

"Označili jsme za autora gólu Barryho. Pokud ale rozhodčí ve své zprávě rozhodne, že to byla vlastní branka, změníme to," uvedl mluvčí FA. "Požádáme ho, aby si prostudoval záznam a zaujal k tomu stanovisko. Kdyby se to stalo v zápase soutěže FIFA nebo UEFA, rozhodla by o tom jejich komise, ale v přípravě je to záležitost sudího," dodal.

Záložník Manchesteru City Barry skóroval ve 22. minutě a jeho trefa přinesla ještě jednu historickou událost - první vítězství Anglie nad Švédskem po 43 letech. I kdyby Královec nakonec rozhodl, že šlo o vlastní gól, nebude to mít vliv na peněženky sázkařů. Společnost William Hill už oznámila, že bude vyplácet výhry těm, kteří tipovali, že se Barry v úterním utkání trefí.



První gól anglické reprezentace vstřelil v roce 1873 William Kenyon-Slaney při výhře 4:2 nad Skotskem, 1000. branku zaznamenal v roce 1960 Jimmy Greaves a přispěl k vítězství 5:1 nad dalším ostrovním rivalem Walesem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články