Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Fotbalisté by v případě postupu na ME byli ve čtvrtém koši

Praha - Pokud čeští fotbalisté zvládnou odvetu baráže s Černou Horou a postoupí na mistrovství Evropy, budou před losováním skupin nasazeni do čtvrtého koše. V žebříčku národních koeficientů UEFA jim totiž patří třinácté místo, navíc Ukrajina a Polsko, které jsou až za nimi, budou jako pořadatelé zařazeni do prvního koše. Losování mistrovství Evropy se uskuteční 2. prosince od 18:00 v Kyjevě.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Složení prvního koše je jako jediné jisté. Vedle pořadatelů do něj patří i obhájci titulu a nejlepší tým světa Španělsko a vicemistři světa Nizozemci. Ve druhém koši budou Německo, Itálie a Anglie, ke kterým přibude Chorvatsko, pokud porazí Turky v odvetě baráže. V opačném případě se ze třetího koše posune Rusko.

Ve třetím koši je dále Řecko se Švédskem a k nim přibude Portugalsko, Dánsko nebo Francie. Dánové k tomu potřebují, aby vypadl jeden z dvojice Chorvatsko, Portugalsko, Francii nahoru posune pouze vypadnutí obou. Čtvrtý koš tak bude zřejmě mít složení Francie, Česká republika, Irsko a Portugalsko, nebo Dánsko.

Možné složení košů pro los ME: 1. koš: Polsko, Ukrajina, Španělsko, Nizozemsko, 2. koš: Německo, Itálie, Anglie, Rusko/Chorvatsko, 3. koš: Rusko/Chorvatsko, Řecko, Švédsko, Dánsko/Portugalsko, 4. koš: Francie, Dánsko/Portugalsko, ČR/Černá Hora, Irsko/Estonsko.Turci a Bosňané by šli v případě postupu do 4. koše.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články