Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzni budou v dohrávce poháru chybět reprezentanti

Plzeň - Zatímco šest prvoligových klubů se už může těšit na jarní čtvrtfinále fotbalového Ondrášovka Cupu, mistrovská Plzeň zasáhne dnes teprve do třetího kola pohárové soutěže. Kvůli účasti v Lize mistrů se Západočeši představí v dohrávce v druholigovém Sokolově v době reprezentační pauzy, a tak jim bude chybět několik opor z národního týmu. Sokolov je po patnácti kolech na pátém místě druholigové tabulky a chystá se na velký svátek.

Ilustrační foto

Trenér Pavel Vrba se musí obejít bez čtveřice Petržela, Jiráček, Pilař a Kolář a také bez Daridy, který je s jednadvacítkou. "Příležitost dostanou pochopitelně hráči, jejichž zápasové vytížení nebylo až tak velké. Jsem přesvědčen, že v sobotu ukážou, že jsou právoplatnými hráči kádru. Věřím, že máme natolik silný kádr, který sobotní zápas zvládne a postoupí," uvedl plzeňský kouč.

Baník dobře ví, jak chutná triumf nad ligovým mistrem, loni totiž ve stejné fázi poháru vyřadil tehdejšího obhájce titulu Spartu. Náboj dodává sobotnímu duelu i fakt, že několik fotbalistů prošlo oběma západočeskými kluby. "Sokolov beru tak, že má kvalitu některých prvoligových mužstev. Navíc díky tomu, že se zápas bude hrát v sobotu, se dá očekávat živější divácká atmosféra. Očekávám, že to bude kopírovat ligové utkání," řekl Vrba.

Přestože Plzeň bojuje i v Lize mistrů, domácí pohár prý rozhodně nestaví na vedlejší kolej. "I příští rok chceme hrát evropské poháry a právě z poháru vede jedna z cest do Evropy. Řekl bych, že po zisku mistrovského titulu možná ta nejschůdnější cesta, neboť se dostáváte do třetího předkola. To je pro nás velká výzva," dodal Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články