Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Lvíčata chtějí v Arménii odčinit domácí klopýtnutí

Jerevan - Fotbalová reprezentace do 21 let vyhlíží svůj čtvrtý zápas v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy v roce 2013 a dnešní duel v Arménii pro ni bude představovat také přímý souboj o první místo ve třetí skupině. Svěřenci kouče Jakuba Dovalila totiž mají na kontě zatím sedm získaných bodů stejně jako Arménie, které má co oplácet po zářijové remíze 1:1 v Uherském Hradišti.

Ilustrační foto

Čeští mladíci by v Jerevanu rádi poskočili do čela pětičlenné tabulky, čímž by udělali další důležitý krok k účasti v baráži, kam postoupí přímo vítězové skupiny a čtyři týmy s nejlepší bilancí na druhých místech. To si uvědomuje i trenér Dovalil. "Víme, že případná výhra by nám mohla hodně pomoci. Proto nám hodně záleží na úspěchu," řekl Dovalil, jehož výběr zatím vedle zmíněné remízy získal výhry nad Andorrou a Walesem.

Nečekanou ztrátu s Armény teď "lvíčata" v Jerevanu touží odčinit. V domácím prostředí přitom dokonce museli dotahovat ztrátu, aby zachránili alespoň remízu. Dovalil teď věří v lepší zápas. "V září jsme se přece jenom ještě trochu poznávali a sehrávali, nebyli jsme tolik kompaktní. Myslím, že teď to zvládneme po všech stránkách lépe," uvedl Dovalil.

Jednadvacítka se v Jerevanu představí už potřetí v historii. Před sedmi lety tam tým kouče Škorpila vyhrál 4:0, v roce 2007 výběr Vítězslava Lavičky pod bájnou horou Ararat uhrál remízu 1:1, když musel dotahovat náskok soupeře. Češi si teď musejí dát pozor i na to, že domácí trenér Rafael Nazarjan může postavit nejsilnější tým i s hráči, kteří už mají zkušenosti z reprezentačního A týmu, jenž o víkendu nehraje žádné utkání.

Předpokládaná sestava ČR: Štěch - Nitrianský, Hejda, Kalas, Lecjaks - Kopic, Mareček, Hanousek, Krejčí - Kadlec, Chramosta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články