Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kladno konečně dosáhlo domácího vítězství

Kladno - Fotbalisté Kladna porazili v 29. kole první ligy Olomouc 1:0 a výrazně se přiblížili záchraně. Po prohře Bohemians 1905 s Teplicemi poskočili Středočeši o bod na čtrnácté místo a před posledním kolem mají situaci v boji o udržení ve svých rukách. Dnešní duel rozhodl krátce před poločasem pátou branku v sezoně kladenský bek Pavel Bartoš.

Kladenský Roman Pavlík při zákroku
zdroj: Právo autor: Michaela Říhová

Kladno vstoupilo do existenčního duelu, v němž nutně potřebovalo vyhrát, aktivněji. Ve druhé minutě se pěkně uvolnil Kroupa, nacentroval před branku, kde těsně nedoskočil Klinka. Snahu domácích však brzdily
nepřesnosti a znatelná nervozita.

K vedoucí brance nepomohlo Kladnu ani množství standardních situací, a tak mohla ve 24. minutě z ojedinělého brejku udeřit Olomouc, jenže Hořavovu střelu zlikvidoval gólman Pavlík. Středočeši dál dobývali hostující defenzivu, v 27. minutě těsně nedosáhl na centrovaný balon Killar a za chvíli nepropálil houštinu těl v nadějné pozici Szabo.

Sedm minut před pauzou se už ale domácí fanoušci, kteří měli na utkání
vstup zdarma, radovali. Na Szaboův přímý kop z pravé strany nejvýše
vyskočil Bartoš a hlavou poslal kladenské do vedení. Za dvě minuty se Sigma málem dočkala vyrovnání, Středočechy zachránil jen Pavlík, který reflexivně vyrazil gólovou hlavičku Schulmeistera.

Domácím pořádně zatrnulo i krátce po příchodu z kabin. Melinho našel v 51. minutě dlouhým obloučkem Janotku, ale ten sám před vybíhajícím Drobiszem mířil nad. Kladenští se od začátku druhého dějství až příliš zatáhli a nechávali Olomouci dost prostoru. Po hodině hry přesto mohli zvýšit, kdyby Drobisz nevytáhl Hochmeisterův dalekonosný nad břevno.

Na Středočechy postupem času stále více doléhala nervozita, jenže veškeré kombinace hostů končily před vápnem. Sigma působila v útoku bezradným dojmem a mířila za třetí porážkou v řadě. Zvýraznit ji mohl sedm minut před koncem Kroupa, který však v dobré pozici hlavou netrefil branku.

Domácí si v závěru hodně koledovali o vyrovnání. Největší šanci propásli
hosté v 88. minutě, kdy vracel z úhlu před branku střídající Bajer, ale míč
nikdo nezasáhl. Kladno už důležitou výhru ubránilo a před závěrečným
zápasem v Teplicích má blíž k záchraně než Bohemians.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články