Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Evropské lize může slavit postup deset klubů

Praha - Deset fotbalových klubů může už po 4. kole základních skupin Evropské ligy slavit postup do další fáze. Nejblíže ze všech 48 účastníků k tomu má ve skupině D Sporting Lisabon, ve skupině C dokonce může být po čtyřech zápasech rozhodnuto o obou postupujících - šanci mají PSV Eindhoven a Legia Varšava. Pouze ve skupinách B, G a H nemůže být ještě znám žádný postupující. V přímém přenosu od 18:00 na ČT4 a sportživě.cz uvidíte utkání Besiktas Istanbul - Dynamo Kyjev a poté Birmingham City - FC Bruggy.

Utkání Dynamo Kyjev - Besiktas Istanbul
zdroj: AP autor: Efrem Lukatsky

Jedním z adeptů na postup je také Tottenham, který si však musí v utkání skupiny A v Kazani poradit bez hlavního trenéra Harryho Redknappa, který se podrobí operaci srdce. Tým povede první trenér Joe Jordan. "Za poslední roky si soupeř vybudoval respekt na evropské scéně, ale nám by bodový zisk zlepšil výchozí pozici pro zbytek bojů ve skupině a to je náš cíl," naznačil kouč, že dvě utkání bez nutnosti bodovat by přetíženým klíčovým hráčům prospěla.

Ve skupině C mohou být poslední dvě kola formalitou, protože Eindhoven i Legia Varšava s Michalem Hubníkem si mohou v případě výher otevřít postupové dveře dokořán. Oba kluby budou mít proti Hapoelu Tel Aviv, respektive Rapidu Bukurešť výhodu domácího prostředí. Sporting Lisabon má sedmibodový náskok před všemi třemi zbývajícími soupeři skupiny D a na horké půdě rumunského FC Vaslui mu může stačit i remíza, pokud nerozhodně skončí také druhý duel mezi Laziem a Curychem.

V mnohem horší pozici je po polovině zápasů Slovan Bratislava, který ve skupině F ještě nevyhrál a doma nedokázal naposledy přehrát Paris St. Germain, přestože soupeř dohrával v devíti. Teď se slovenský klub se čtyřmi Čechy na soupisce bude snažit zachovat postupovou naději v Paříži. "Oba týmy mají řadu mladých hráčů a získávají zkušenosti. Dostaneme se podle všeho pod velký tlak, ale ve fotbale nikdy nevíte," uvedl trenér Vladimír Weiss.

Schalke, v jehož základní sestavě by se mohl objevit Jan Morávek, si dveře do dalších bojů otevře za předpokladu, že ve skupině J zvítězí nad AEK Larnaka a Steaua Bukurešť současně neporazí Maccabi Haifa. "I když by naše výhra 5:0 na jejich hřišti mohla naznačovat, že jde o lehkého soupeře, opak je pravdou. Larnaka v úvodu předchozího zápasu hrála velmi dobře a to jí navíc chybělo několik klíčových hráčů," řekl trenér Schalke Huub Stevens.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články