Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Guardiolu v Praze potěšilo setkání se Srníčkem

Praha - Velké překvapení přinesla cesta na dnešní trénink v pražském Edenu trenérovi slavné Barcelony Pepu Guardiolovi. V útrobách stadionu, kde Barcu v úterním utkání Ligy mistrů vyzve Plzeň, na něj totiž čekal bývalý brankář české fotbalové reprezentace Pavel Srníček. Oba pojí přátelské pouto ze společného působení v italské Brescii, kde se Guardiola se Srníčkem potkali před osmi lety.

Josep Guardiola
zdroj: ČTK

"Bylo to milé překvapení, že jsme se tady s Pavlem potkali. On je fantastický člověk. V Brescii mi hodně pomohl, abych se začlenil do týmu," líčil Guardiola, který se se Srníčkem v italském klubu potkával v jarní části sezony 2002/03.

Guardiola však do Prahy nepřijel, aby "oprašoval" staré známosti. Čtyřicetiletý kouč, který z Barcelony za tři roky vytvořil téměř nepřemožitelný kolos a týmu pomohl k dvanácti trofejím z patnácti možných, je prý plně soustředěný na úterní zápas. Motivace Barcy je jasná: Guardiolu i jeho hráče láká představa, že už v úterý budou mít jistý postup do jarního osmifinále Ligy mistrů.

K tomu Katalánci potřebují nad Plzní vyhrát a zároveň si přát, aby AC Milán neprohrál v utkání s Borisovem. "Víme, že výhra nám v podstatě zajistí postup, což pro nás je důležité. Do Milána bychom v příštím kole už rádi jeli s touto jistotou. Až do února bychom mohli mít v pohárech klid. Takže tady jsme proto, abychom vyhráli. Čím dříve postoupíme, tím lépe pro nás," prohlásil Guardiola.



K plzeňskému týmu však chová respekt, byť oba kluby dělí hluboká propast. "V prvním utkání jsme poznali, co Plzeň umí. Dobře brání, výhru jsme proti nim pojistili až osm minut před koncem. Takže i ten druhý zápas s nimi bude těžký. Asi těžko můžeme čekat, že jim nastřílíme pět gólů," připomněl Guardiola poslední ligové utkání svého týmu, v němž Barcelona v sobotu porazila 5:0 Mallorku. Před dvěma týdny Plzeň prohrála na Nou Campu 0:2. 

Pro Guardiolu je úterní zápas důležitý i z jiného důvodu. Sám se postaví na lavičku k 200. utkání jako trenér Barcelony. "Nečekal jsem, že tady vydržím tak dlouho. Ale jsem hrdý, že to tak je, a hlavně na to, jaké hráče trénuju. Oni mě jako trenéra zlepšují. Až přestanu s trénováním, tak si asi teprve naplno uvědomím, jaké to všechno vůbec bylo," líčil věrný klubista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články