Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Bohemians Praha se vrátili do čela druhé ligy

Praha - Fotbalisté Bohemians Praha zvítězili ve 12. kole druhé ligy v Opavě 3:2 a vrátili se do čela soutěže. Pražanům vystřílel první místo v tabulce Macháček. Dvakrát se trefil i domácí Radzinevičius, jenž dal v sezoně už sedm gólů a ještě v prvním poločase zlikvidoval dvoubrankový náskok soupeře. O první místo přišlo Ústí nad Labem; po prohře 1:2 ve Znojmě mají Severočeši při shodném počtu bodů těsně horší skóre než střížkovský klub. Sedm zásahů na kontě má i druhý lídr tabulky střelců znojemský útočník Vašíček, který vyrovnal ústecké vedení. Jeho gól nakonec vedl k úspěšnému obratu, o který se postaral hned po přestávce kapitán Jonov.

Fotbal
zdroj: ČT24/ISIFA autor: ČT24

Oba lídři mají tříbodový náskok před Jihlavou, která uhrála jen bezbrankovou remízu na hřišti předposledního Mostu. Vedle čtvrté Opavy neuspěl ani pátý Sokolov, který prohrál 1:2 v Karviné gólem Jursy z penalty ve druhém poločase, a na oba konkurenty se bodově dotáhl Zlín. Jeho výhru 1:0 nad Čáslaví zařídil devatenáctiletý záložník Lukáš Holík při svém druhém startu ve druhé lize a z pozice náhradníka.

Ve vyrovnané tabulce následují s jednobodovou ztrátou Třinec, který remizoval ve Vlašimi 2:2, Znojmo a Karviná.

U dna se pořadí nezměnilo. Poslední béčko Sparty remizovalo díky dvěma gólům Mareše 2:2 se čtrnáctým Brnem. Zbrojovka nastoupila ke druhému utkání pod vedením trenéra Róberta Kafky a stále ji dělí jen bod od druhé sestupové pozice, na níž je Most.

Čtvrtým dvougólovým střelcem v tomto kole byl varnsdorfský Melunovič. Bilanci si vylepšil na šest branek v sezoně, jeho tým ale doma jen remizoval se sousedem v tabulce Sezimovým Ústím 3:3.

Výsledky 12. kola druhé fotbalové ligy

Sparta Praha B - Zbrojovka Brno 2:2 (1:1)

Branky: 33. a 58. z pen. Mareš - 19. Hromek, 66. Švancara z pen. Rozhodčí: Paták - Santarius, Lakomý. ŽK: Pašek, Sedláček, P. Buchta (všichni Brno). Diváci: 410.

Vlašim - Třinec 2:2 (1:0)

Branky: 37. Kotyza, 84. Průcha - 55. Matoušek, 56. Gavlák. Rozhodčí: Bílek - Blažej, Zeman. ŽK: Mareš, Petrů (oba Vlašim). Diváci: 423.

Karviná - Sokolov 2:1 (1:1)

Branky: 15. Mišinský, 64. Jursa z pen. - 23. Dvorník. Rozhodčí: R. Hrubeš - Kocian, Vysloužil. ŽK: Hoffmann, Cverna, Jursa, Hrtánek, Bartošák - Mlika, Vrtělka, Čada, Šindelář. Diváci: 1 242.

Znojmo - Ústí nad Labem 2:1 (1:1)

Branky: 32. Vašíček, 47. Jonov - 22. Zachariáš. Rozhodčí: Váňa - Zlámal, Pilný. ŽK: Jonov - Jablonský, Džuban, Vaněček.

Opava - Bohemians Praha 2:3 (2:2)

Branky: 23. a 37. Radzinevičius -16. a76. Macháček, 20. Demeter. Rozhodčí: Ardeleánu - Lhoták, Paták. ŽK: Čáp, Mrázek - Penc, Grznár. Diváci: 1 864.

Zlín - Čáslav 1:0 (0:0)

Branka: 83. Holík. Rozhodčí: Jílek - Pelikán, Nádvorník. ŽK: J. Dobeš, R. Dobeš, Malý - Fikejz. Diváci: 1 465

Most - Jihlava 0:0

Rozhodčí: K. Hrubeš - Filípek, Mencl. ŽK: Danoski, Christof - Komárek, Karlík. Diváci: 520.

Varnsdorf - Sezimovo Ústí 3:3 (2:0)

Branky: 9. a 60. Melunovič, 44. Breite - 48. Dobal, 55. Sklenář, 61. Ptáček. Rozhodčí: Možíš - Gallo, Páral. ŽK: Ciferský, Ptáček, Nesvadba (všichni Sez. Ústí). Diváci: 643.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články