Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Manchester City deklasoval v derby United na jeho hřišti 6:1

Manchester - Manchesterské derby ovládli v anglické lize jednoznačně fotbalisté vedoucího City, kteří deklasovali oslabené United na jejich hřišti jasně 6:1. Úřadující mistr tak ztrácí na svého rivala už pět bodů. Po dvou brankách si dnes připsali útočníci Mario Balotelli a střídající Edin Džeko. Svěřenci trenéra Alexe Fergusona přerušili sérii 37 soutěžních utkání bez domácí soutěžní porážky a na stadionu Old Trafford padli poprvé od zápasu s Chelsea ze 3. dubna 2010.

Sergio Agüero
zdroj: Getty Images Sport autor: Alex Livesey

"Citizens" poslal do vedení ve 22. minutě Mario Balotelli umístěnou střelou k tyči. Kontroverzní italský útočník oslavil čtvrtou ligovou branku za poslední čtyři zápasy tím, že na tričku pod dresem ukázal nápis "Proč vždycky já?" Jednadvacetiletý útočník byl hlavní postavou také v druhém poločase. Už dvě minuty po přestávce ho stáhl těsně před pokutovým územím stoper Johnny Evans a dostal červenou kartu.

Po hodině hry pak Balotelli do prázdné branky zakončil akci spoluhráčů Davida Silvy a Jamese Milnera, jenž asistoval i u prvního gólu. O devět minut později zvýšil po dalším rozebrání domácí obrany Argentinec Sergio Agüero a devátým ligovým zásahem se dotáhl v tabulce střelců na vedoucího Waynea Rooneyho z United.

 

Devět minut před koncem střelou do horního růžku zdramatizoval zápas skotský reprezentační kapitán Darren Fletcher, ale v poslední minutě a nastaveném čase odevzdaní "Rudí ďáblové" ještě třikrát inkasovali. Dvakrát potrestal rozpadlou obranu ex-teplický bosenský kanonýr Edin Džeko, povedený výkon korunoval brankou také Španěl David Silva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články