Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Fotbalistky hrají v Písku o Euro

Písek - České fotbalistky dnes od 15:00 čeká dost možná klíčový zápas v kvalifikaci na mistrovství Evropy 2013. V Písku se české reprezentantky utkají s Portugalskem, které by mělo být jejich největším soupeřem v souboji o druhé místo ve skupině za favorizovaným týmem Dánska.

Marcela Krůzová
zdroj: UEFA

Češky v prvním kvalifikačním utkání jen remizovaly 1:1 v Rakousku a mají tedy co napravovat. Naproti tomu Portugalky jasně přehrály Arménii 8:0 a po prvním zápase jsou tak na prvním místě skupiny před Dánskem, které porazilo taktéž Arménii 5:0.

"V žebříčku FIFA jsou sice Portugalky až za námi, ale to není určující. Faktem je, že v poslední době je v Portugalsku ženský fotbal na velkém vzestupu a reprezentace má velkou údernou sílu. To ostatně dokázala proti Arméni," vyjádřil se k síle soupeře trenér českého týmu Vladimír Hruška.

Na šampionát přímo postoupí vítězové sedmi skupin a nejlepší družstvo na druhém místě. Zbylé celky z druhých míst se potkají v baráži o postup. Pokud Dánky v následujících zápasech potvrdí roli favorita, mohou se ukázat zápasy s Portugalskem pro další vývoj skupin jako rozhodující.

Pokud se české fotbalistky chtějí umístit alespoň na druhé příčce ve skupině, měly by v domácím zápase Portugalky porazit a alespoň z části napravit výsledkové selhání v Rakousku. "Pokud chceme uvažovat o postupu a ten je i nadále naším jednoznačným cílem, tak prostě musíme zápasy doma vyhrávat. Vítězství je tudíž jediný, pro mě přijatelný, výsledek," prohlásil český kouč.

Plány Hruškovy ale kazí zranění klíčových hráček Česka. Stejně jako proti Rakousku nebudou k dispozici Heroldová a Pivoňková, ke kterým se přidaly i Pincová, brankářka Sloupová a Cvernová. "Je to škoda především v případě Veroniky Pincové, která je pro nás v tuto chvíli jednou z klíčových hráček. Bohužel si bezprostředně před reprezentačním srazem poranila vazy v kotníku a její start je vyloučený," řekl Hruška. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články