Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Trenér Vrba: Ostudu jsme v Barceloně neudělali

Barcelona - Ostudu plzeňští fotbalisté na Nou Campu neudělali, ale někdy měli i trochu štěstí. Po zápase Ligy mistrů v katalánském fotbalovém pekle to řekl trenér Západočechů Pavel Vrba, kterého mrzel po porážce 0:2 od Barcelony jen zbytečný druhý gól v závěru, který nedal jeho týmu šanci pomýšlet na případné překvapení.

Pavel Vrba a Pep Guardiola
zdroj: ČTK/AP

První poločas přes jeden inkasovaný gól Vrbu nezklamal. "Hráči poměrně dobře plnili naše domluvy, i když na hřišti je všechno vždy trochu jinak. Po pauze nás už ale Barcelona presovala výše a my měli více problémů. Mrzel mě jen způsob, jak jsme inkasovali druhou branku," řekl kouč. Uznal, že po pauze už Barcelona Západočechy více přehrávala. "Ve druhém poločase jsme už nebyli tak aktivní. Barcelona posunula výš svůj presink a my už jsme nebyli schopní udržet míč dobře jako v první půli," prohlásil.

Připustil, že soupeř měl někdy i smůlu a jeho svěřenci naopak štěstí. "Schopnosti hráčů Barcelony jsou někde jinde, ale ostudu jsme tu rozhodně neudělali. Ostatně všechny zápasy Barcelony jsou vlastně podobné, dnešní duel nebyl výjimkou," doplnil Vrba.

Kouč Barcelony Pep Guardiola svým hráčům vyčítal, že hlavně v úvodním dějství neměli dost zaujetí. "Z naší strany to byla spíš taková exhibice, což se mi nelíbilo. Plzeň měla i několik brejků, čemuž jsme chtěli zabránit. Postupně se ale projevila naše obrovská kvalita, moji hráči hráli někdy až neuvěřitelně," řekl Guardiola. Autor první branky Andrés Iniesta mluvil podobně. "Měli jsem dát mnohem víc gólů v první půli, rozhodnuto mohlo být dřív," uvedl hvězdný záložník.

Horváth: Vyšli jsme z toho slušně

Kapitán Plzně Pavel Horváth bral prohru realisticky, zápas samotný mu prý přinesl jedny z nejhezčích zážitků kariéry. "Už jen to tady být, je pro mě něco neuvěřitelného. Pro mě to byly krásné chvíle, protože moc podobných už asi nezažiju, ale pro ostatní kluky v našem mančaftu to jsou zkušenosti, které ještě hodně využijí," řekl Horváth. Prohra o dvě branky na Nou Campu podle Horvátha není pro Plzeň zlým vysvědčením. "Když si vezmu, jaké debakly tady Barcelona už letos rozdala ve španělské lize, tak jsme z toho vyšli slušně. Jsem na náš tým hrdý," prohlásil Horváth.

Záložník Daniel Kolář si podruhé během necelých čtrnácti dnů zahrál proti španělským hvězdám a připustil, že dnešní prohra 0:2 byla snesitelnější než stejný výsledek české reprezentace se Španělskem v evropské kvalifikaci na Letné. "Oba zápasy byly hodně těžké a i dnes se potvrdilo, že Barcelona je jinde než my. Musíme ještě hodně pracovat na tom, abychom se jim aspoň trochu přiblížili. Abych byl ale upřímný, tak dnešní porážka je pro mě trochu přijatelnější než ta s nároďákem," uvedl Kolář.

Obránce David Limberský připustil, že jen v prvním poločase měli Západočeši trochu šanci držet soupeře v odstupu. "Každý týden na to koukáte v televizi, ale na trávníku to je pak něco jiného. Zvláště po pauze jsme už jen běhali bez míče, někdy to bylo dost frustrující. Na druhou stranu, ten výsledek je pro nás ještě pozitivní. Těžko jsme zachytávali jejich náběhy, byla to škola," uvedl plzeňský fotbalista.

Brzy inkasovaný gól mrzel i stopera Mariána Čišovského, který nestačil zabránit Iniestovi ve skórování. "Udělal to naprosto skvěle a jen dokázal, čeho je schopný. Jeho klička byla tak rychlá, že jsem se otočil jen pro míč, který už byl v bráně," líčil Čišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články