Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Fotbalisté Mostu prohráli na Žižkově a sestupují

Praha - Fotbalisté Mostu jsou prvním sestupujícím týmem z nejvyšší domácí soutěže. Severočeši dnes ve 28. kole prohráli na hřišti Viktorie Žižkov 0:1 a v tabulce skončí nejlépe patnáctí. O tříbodovém zisku pražského týmu rozhodl čtvrt hodiny před koncem obránce Labant, který tím zároveň zpečetil pád Mostu do druhé ligy po třech sezonách.

Fotbalisté Mostu
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Poslední celek tabulky se může ve zbývajících dvou kolech už maximálně bodově dotáhnout na momentálně čtrnácté Bohemians 1905, se kterými má ale horší bilanci vzájemných zápasů v sezoně.

Na Žižkově dnes oba trenéři postrádali řadu hráčů; v domácím týmu nemohli nastoupit zranění Kučera s Novotným a potrestaný Xavier, na druhé straně marodi Johana se Švengerem a kvůli disciplinárnímu trestu Stožický. Žižkovští začali souboj viditelně útočněji a už v páté minutě po přízemním centru Moughfira se ve vápně dostal k míči Procházka, ale mostecký gólman Svoboda špičkou kopačky stačil zachránit.

Hru obou soupeřů provázely nepřesnosti, přihrávky marně hledaly svého adresáta. Domácí měli sice převahu, ale jen ve středu hřiště. Naopak ve 26. minutě se do stoprocentní šance dostali hostující fotbalisté. Trubila po průniku na levé straně našel zcela volného Pešíra, ale ten sám před odkrytou brankou netrefil míč přesně a poslal střelu trestuhodně vedle pravé tyče.

Po půlhodině se na druhé straně Demjan šikovně zbavil obránce, ale střelu nedokázal z dvanácti metrů přesně umístit a Svoboda šanci zlikvidoval. Mostecký brankář se vyznamenal i ve 41. minutě, kdy Stracený rozehrál trestný kop na Kušníra. Jeho ránu Svoboda vyboxoval. Ještě před odchodem do kabin v jasné šanci pálil Loos vedle.

I po přestávce chyběla hře plynulost, hráči obou týmů bojovali, ale akce postrádaly nápad, moment překvapení a kombinace. Až dvacet minut před koncem po akci Gedeona a přistrčení Rilkeho se do druhé jasné šance v zápase dostal mostecký Pešír, ale selhal stejně jako v prvním poločase a trefil jen boční síť.

Trest se sestupovou pečetí přišel zanedlouho. V 75. minutě lehce tečoval Straceného trestný kop Labant a míč propadl až za Svobodova záda. Zdecimovaní hosté nakonec dohrávali zápas v desíti, protože minutu před koncem dostal červenou kartu za faul Rilke.

Výsledek:

Žižkov - Most 1:0 (0:0)

Branka: 75. Labant. Rozhodčí: Makovička - Chytil, Handlíř. ŽK: Kušnír, Šťastný - Gedeon, Pilař, Čermák, Trubila, Schut, Pešír. ČK: 89. Rilke(Most). Diváci: 3206.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články