Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Výhru Žižkova nad Slavií zařídil Kalivoda

Praha – Kouči Františku Strakovi premiéra na lavičce slávistických fotbalistů nevyšla. Červenobílí dnes prohráli v dohrávce 10. ligového kola v malém pražském derby na Žižkově 0:1 a jejich náskok před první sestupovou pozicí se snížil na čtyři body. Viktorii zařídil první výhru po šesti zápasech ve 30. minutě bývalý slávista Kalivoda.

Slavia inkasuje
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Straka se od fanoušků Slavie dočkal očekávaného nepřátelského přijetí. Příznivci červenobílých na protest proti jeho angažování vyrazili v černém oblečení a s nesouhlasnými transparenty v asi dvousetčlenném průvodu z Edenu a s pokřiky proti bývalému kouči Sparty pokračovali na žižkovském stadionu i po úvodním výkopu. Chvíli se zdálo, že Straka své nové svěřence pořádně nabudil. Ve třetí minutě si zaběhl za obranu na kolmici Vlček, ale zpětnou přihrávku domácí zadáci zblokovali.

Slavia sice začala nadějně, ale postupně její aktivita i vinou mnoha nepřesností opadala. Ani Žižkovu se kombinace nedařily, a tak se hrálo ve středu pole a bez šancí. Až v 28. minutě hosté zakombinovali, jenže Blažek v dobré pozici pálil na dlouhou nohu nad. A tak přišel za necelé dvě minuty trest. Exslávista Kalivoda se protlačil přes nedůrazného Kaufmana a sám před Čontofalským zkušeně pověsil míč do horní části branky. Proti svému bývalému klubu se dočkal jubilejní 20. ligové trefy.

V 36. minutě mohlo být s hosty ještě hůře, kdyby Čontofalský nevyrazil nebezpečnou střelu Macha. Na druhé straně se probíjel do šestnáctky Pospěch, ale kácel se na zem příliš ochotně na to, aby sudí Paták mohl odpískat penaltu. Těsně před pauzou vystřídal otřeseného Petráka uzdravený Janda a i díky němu Slavia po přestávce přece jen zvýšila obrátky. Chvíli po příchodu z kabin hlavičkoval v dobré pozici vedle Blažek, ještě větší šanci pak promarnil po hodině hry Latka, který selhal tváří v tvář Čontofalskému.

Následná střela Kaufmana mířila vysoko nad. Slávistický nápor v závěru sílil, ale Viktoria už druhou výhru v sezoně i s přispěním Vaclíkova zákroku proti Jarolímově střele ubránila a přiblížila se soupeři v tabulce na pouhé dva body. Tým z Edenu porazila doma poprvé po čtyřech zápasech. Hosté byli po závěrečném hvizdu rozmrzelí a ani nešli na tradiční děkovačku ke "kotli".

Viktoria Žižkov - Slavia Praha 1:0 (1:0)

Branka: 30. Kalivoda. Rozhodčí: M. Paták - Moláček, Pilný. ŽK: Súkenník, Kadeřábek, Lafrance, Slodowy - Kaufman, Pospěch. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články